Мешканець Харківщини досяг вершини світу: як це допоможе українцям

Почесний громадянин міста Чугуєва Валентин Сипавін вп'яте піднявся на Еверест.

Сходження на найвищу вершину світу Валентин Сипавін присвятив українцям, а також донорам фандрайзингової платформи UNITED24, яка збирає донати на підтримку України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби проєкту та Чугуївської міськради.

У повідомленні зазначили, що п'ятий підйом на Еверест видався для Валентина Сипавіна найскладнішим:

"Це було найважче сходження на Еверест для чемпіона України з альпінізму Валентина Сипавіна. Але він це зробив! Попри аномальний холод та велику кількість снігу український прапор замайорів на висоті 8848,86 метра".

Прапор, який Валентин Сипавін розгорнув на вершині, планують розіграти серед донорів платформи.

Довідково:

Валентин Сипавін народився та виріс у Чугуєві, був вихованцем Чугуївського міського центру туризму і краєзнавства тренера Сергія Валентиновича Лисенка.

Валентин Сипавін – 5-й харківський і 19-й український альпініст, який піднявся на найвищу точку планети, і перший чугуївець, який зійшов на Еверест. Він здійснював сходження у 2017, 2018, 2019 та 2021 роках. Під час першого сходження у 2017 році Валентин розгорнув на вершині світу прапор рідного міста Чугуєва. Згодом йому було присвоєно звання Почесного громадянина міста Чугуєва.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 26 травня: окупанти ведуть наступ та б’ють авіабомбами

Сьогодні вночі російські терористи завдали чергового ракетного та авіаційного ударів “шахедами” по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися