На Сумській у Харкові працюють комунальники: що сталося

Метод горизонтального буріння дозволяє комунальникам працювати без перекриття руху у центрі міста.

Бригади КП "Харківводоканал" міняють 300 м трубопроводу на вул. Сумській методом горизонтально спрямованого буріння. Як повідомив заступник директора з виробництва комплексу "Харківводопостачання" Микола Завада, ця технологія дозволяє уникнути перекриття руху та руйнування проїжджої частини, інформують "Коментарі. Харків".

За його словами, через зношеність трубопроводу було ухвалене рішення повністю замінити аварійну ділянку. Замість старої мережі прокладають нову трубу з терміном експлуатації понад 50 років.

"Також оновлюємо та встановлюємо сучасну запірну арматуру, засувки та чотири нові пожежні гідранти. Подача води споживачам не припиняється, відключення буде лише на короткий період перепідключення мереж. Роботи плануємо закінчити до 15 червня", - наголосив заступник директора комплексу.

Микола Завада повідомив, що у 2023 році в місті вже перекладено 3,7 км зовнішніх трубопроводів з запланованих 12 км. У довоєнний час КП "Харківводоканал" проводив заміну не менше 24 км водоводів на рік.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мер Харкова розповів, що буде із Північною Салтівкою

Найпостраждаліший від обстрілів район Харкова – Північну Салтівку – відновлюватимуть за інноваційними технологіями. Проте не всі будинки можливо "реанімувати". Про це в етері національного телемарафону розповів міський голова Харкова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

"Північна Салтівка – це район, який потерпав від жахливих обстрілів і там немає практично жодного будинку, який був би без "прильота". Ми зараз працюємо над тим, щоб відновити Північну Салтівку. Це реновація, це інноваційні ідеї, які у нас є, котрі дозволять реанімувати ці будинки, але не всі. Є ті будинки, які зовсім не підлягають відновленню", – зазначив Терехов.

Мер також повідомив, що фасади усіх відновлених будинків будуть утеплено, а у квартирах працюватиме автономне опалення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися