У Харкові перейменують вулиці на честь «Да Вінчі» та інших Героїв України

Ухвалити остаточне рішення мають депутати на сесії Харківської міської ради.

Засідання міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища пройшло 9 червня у Харкові. Його провів перший заступник Харківського міського голови Олександр Новак. За результатами громадського обговорення члени комісії підтримали пропозиції перейменувати низку вулиць на честь загиблих захисників України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Так, вул. Плеханівську планують назвати на честь Героя України Георгія Тарасенка (загинув 25 березня 2022 року під час визволення від російської окупації Малої Рогані під Харковом), вул. Державінську – на честь Героя України Дмитра Коцюбайла (позивний – "Да Вінчі", загинув 7 березня 2023 року в Бахмуті), а вул. Броненосця "Потьомкін" – на честь нацгвардійця Олега Громадського (загинув 24 лютого 2022 року, потрапивши під залп артилерії армії рф після того, як разом з побратимами знищив ворожу мотострілецьку бригаду в районі П'ятихаток).

Також за результатами громадського обговорення було вирішено назвати на честь захисниці Владислави Черних безіменний сквер на вул. Конторській, навпроти будинку №5. Олександр Новак зазначив, що на вул. Лермонтовській вже встановили меморіальну дошку на згадку про військовослужбовицю, яка загинула 28 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання у Слов'янську.

Крім того, сквер "Дружба", який знаходиться на перехресті вул. Мефодіївської та пр. Героїв Харкова, планують перейменувати на Сквер тепловиків, які також героїчно проявили себе під час війни.

Ще у Харкові планується встановити дві меморіальні дошки рятувальникам: на вул. Шевченка, 8 – Володимирові Палюху, колишньому начальнику управління пожежної охорони управління внутрішніх справ Харківського облвиконкому з 1978 по 1990 роки, який брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС; на вул. Спортивній, 1 – Олександру Подольському, пожежному-рятувальнику, який трагічно загинув 17 березня 2022 року під час ліквідації пожежі на ринку "Барабашово".

Зазначимо, що остаточне рішення про перейменування об'єктів топоніміки буде винесене на сесію Харківської міської ради.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківському районі не курсуватимуть електропоїзди – на заміну вийдуть автобуси (розклад)

З 12 по 30 червня залізничне сполучення між станцією Дергачі та зупиночним пунктом Нова Козача буде відмінено у зв'язку із проведенням запланованих будівельно-монтажних робіт на перегоні Дергачі – Слатине. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради.

На цей період для зручності громадян запускається автобусний маршрут м. Дергачі (пл. Привокзальна) - смт Козача Лопань (із виїздом/заїздом у Харків першого та останнього рейсу). Графік автобусного маршруту можна подивитися за посиланням.

Ігор Терехов відреагував на скандал з підписанням петиції за платний проїзд у метро

Мер Харкова зазначив, що проїзд у метро залишається безкоштовним

Харківський міський голова Ігор Терехов відреагував на примус співробітників КП "Харківський метрополітен" підписувати документ на підтримку запровадження платного проїзду. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. На нараді мер нагадав, що Харків залишається єдиним містом в Україні, де запровадили безкоштовний проїзд.

Що буде з керівництвом метрополітену, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися