Як у Харківській області борються з російською пропагандою та що для цього потрібно розмінувати

У Харківській ОВА обговорили хід відновлення теле- та радіомовлення на деокупованих територіях.

В посиленому режимі тривають роботи з виконання Дорожньої карти забезпечення охоплення території Харківської області покриттям українським ефірним сигналом телевізійного та радіомовлення. Про це йшлося під час засідання робочої групи з розв'язання проблемних питань інформаційної безпеки та розвитку інформпростору Харківської області під головуванням заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської, інформують "Коментарі. Харків".

"Наше завдання – унеможливити доступ ворожої пропаганди в український інформаційний простір. Особлива увага приділяється деокупованим територіям Харківщини, посиленню та відновленню мовлення у постраждалих громадах", - зазначила Віта Ковальська.

В межах запланованих робіт завершили розмінування інфраструктури та підготовку до зведення тимчасових висотних споруд. Після неодноразових звернень Харківської ОВА до Українського державного центру радіочастот напередодні було прораховано FM-радіочастоти для міста Богодухів. Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала тимчасовий дозвіл на мовлення на частоті 97,6 МГц радіо "Novaline", що запрацює незабаром.

Нагадаємо, з 1 червня у тестовому режимі в Україні запрацювала цифрова багатоканальна телемережа мультиплекс МХ-7, яка працюватиме у метровому діапазоні, захищеному від перепланування. На Харківщині МХ-7 запущений у Харкові, Лозовій та Кегичівці.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківському районі не курсуватимуть електропоїзди – на заміну вийдуть автобуси (розклад)

З 12 по 30 червня залізничне сполучення між станцією Дергачі та зупиночним пунктом Нова Козача буде відмінено у зв'язку із проведенням запланованих будівельно-монтажних робіт на перегоні Дергачі – Слатине. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради.

На цей період для зручності громадян запускається автобусний маршрут м. Дергачі (пл. Привокзальна) - смт Козача Лопань (із виїздом/заїздом у Харків першого та останнього рейсу). Графік автобусного маршруту можна подивитися за посиланням.

Ігор Терехов відреагував на скандал з підписанням петиції за платний проїзд у метро

Мер Харкова зазначив, що проїзд у метро залишається безкоштовним

Харківський міський голова Ігор Терехов відреагував на примус співробітників КП "Харківський метрополітен" підписувати документ на підтримку запровадження платного проїзду. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. На нараді мер нагадав, що Харків залишається єдиним містом в Україні, де запровадили безкоштовний проїзд.

Що буде з керівництвом метрополітену, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися