З 1 липня стартує реєстрація на грошову допомогу: як подати заявку

Український мікробізнес може отримати гранти від ЄС та Німеччини – як оформити заявку.

В Україні стартує новий грантовий проєкт, який передбачає надання безповоротних грантів мікробізнесу для забезпечення безперервності діяльності та відновлення переміщених підприємств. Про це повідомляє пресслужба Ощадбанку, інформують "Коментарі. Харків".

Хто може подати заявки на участь у грантовому відборі?

1. Мікропідприємства в найбільш постраждалих регіонах (Миколаївська, Дніпропетровська, Запорізька, Харківська, Донецька, Київська, Чернігівська, Сумська, Луганська та Херсонська області).

2. Бізнеси, які повернулися на деокуповані території (раніше окуповані території Київської, Чернігівської, Харківської, Херсонської, Донецької та Сумської або інших областей, які будуть деокуповані на момент подання грантових заявок).

3. Компанії, важливі для забезпечення основними товарами та послугами в усіх підконтрольних областях.

Який розмір грантів?

Проєкт передбачає безповоротне фінансування на суму до 4 тисяч євро для близько 750 мікробізнесів протягом 6 місяців після відбору.

На що можна буде використати отримані кошти?

На заміну пошкодженого обладнання, транспортні витрати на переїзд чи повернення або потребу в оборотних коштах.

Як взяти участь?

Зареєструватися для участі у програмі можна буде у цифровому застосунку Дія. Старт подачі заявок – 1 липня 2023 року.

Довідка для малого бізнесу: 0 800 219 800

Проєкт реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ та Фондом розвитку підприємства в межах ініціативи "EU4Business: Відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП в Україні" за участі Ощадбанку та деяких інших банківських установ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На дороги Харківської області вийшов безкоштовний соціальний автобус (розклад)

Запуск соціального автобусу було анонсовано раніше. На Борівщині запустили соціальний автобус для сполучення між селами громади та з районним центром. Перший рейс безкоштовного автобуса відбувся учора, 14 червня.

Також здійснюватимуться безкоштовні рейси за маршрутом Слов’янськ – Ізюм – Борова та у зворотньому напрямку. З детальним розкладом безкоштовного автобусу можна ознайомитися за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися