На відновлення Харкова потрібно близько 10 мільярдів доларів – де брати кошти

Міська влада зробить все можливе, щоб залучити до відбудови Харкова іноземні будівельні компанії.

У Харкові відновлення потребують понад 5 тисяч будинків. Про це Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив в інтерв'ю Радіо Свобода, інформують "Коментарі. Харків".

"Я робитиму все, що від мене залежить, щоб до Харкова прийшли іноземні інвестори, нові будівельні компанії. Роботи з реконструкції та відновлення вистачить на всіх", - наголосив мер.

Також міський голова нагадав, що за попередніми підрахунками на відновлення Харкова необхідно близько 9,5 млрд дол. США. Зараз відновлювальні роботи ведуться за рахунок міського бюджету та за рахунок субвенції держави, але комплексне відновлення, за словами мера, потребує багатовекторного фінансування, зокрема, з залученням коштів Світового банку, ЄБРР та ЄІБ.

"Це дуже приблизна сума, яка збільшується після будь-якого обстрілу. Навіть влучання снарядів у землю - це розбиті комунікації, це приховані дефекти на трубопроводах. А їх відновлення дуже затратне", - зазначив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові перевіряють прибудинкові території: що виявили

У місті перевіряють санітарний стан прибудинкових територій багатоповерхівок.

Комісія КП "Харківблагоустрій" разом з представниками Департаменту ЖКГ та КП "Жилкомсервіс" продовжує перевіряти санітарний стан прибудинкових територій.

Цього тижня перевіряли Салтівський район – дільниці №4 (вул. Владислава Зубенка, вул. Гвардійців-Широнінців, вул. Валентинівська), №5 (пр. Ювілейний, пр. Тракторобудівників), №6 (Салтівське шосе, вул. Плоходька, пр. Ювілейний), №8 (вул. Героїв Праці).

Підсумки обстеження – дивіться за посиланням.

Корупційний скандал під Харковом не завершується – прокуратура оприлюднила нові подробиці

Справа щодо голови однієї з селищних рад у передмісті Харкова була закрита незаконно — прокуратура.

Нещодавно у засобах масової інформації з‘явилась інформація про те, що прокуратура нібито сфальсифікувала справу проти голови однієї з селищних рад Харківської області. Через начебто "незаконні дії правоохоронців" Київський районний суд м. Харкова закрив провадження щодо фігуранта. Подробиці корупційної справи читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися