У Харкові вже готуються до школи

У школах міста Харкова готують укриття, щоб розпочати навчальний рік у комбінованому режимі.

Роботи з підготовки до нового навчального року продовжуються в одній зі шкіл Новобаварського району, яка торік зазнала обстрілів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як розповіла директор школи Ірина Лапко, у закладі повністю замінили пошкоджені вікна, двері, системи опалення, освітлення та водовідведення, а також відремонтували коридори, стіни та стелі в кабінетах.

Зараз робітники проводять капітальний ремонт підвального приміщення, зокрема, відновлюють освітлення, демонтують перегородки для розширення кімнат. За словами Ірини Лапко, там будуть облаштовані мінікабінети, щоб після початку повітряної тривоги школярі могли спуститися до підвалу та продовжити навчання. Крім того, укриття обладнають душовою кабіною, санвузлами та сучасною системою вентиляції, а також підключать інтернет. Водночас в укритті зможуть перебувати 700 осіб.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як у Харківській області людям допомагають швидше повернутися додому

Близько 40 відсотків Харківського району перебували під окупацією. Вже біля року як сили оборони України відбили ворога з цих місць. І люди потроху почали повертатися до своїх домівок. Проте через високу змінюваність цих територій часто їхнє повернення є ризикованим, чи взагалі неможливим.

Як сапери ДСНС відпрацьовують заявки місцевих мешканців, та чи можна після цього повертатися додому, читайте за посиланням.

У Харківській області продовжують видавати ноутбуки та планшети: хто отримає

Школярі з Харківщини отримали ноутбуки та планшети для онлайн-навчання. Підтримка реалізована завдяки співпраці Мінреінтеграції та міжнародної організації UNICEF й за сприяння Харківської ОВА. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на Мінреінтеграції. Діти з Куп’янської та Кіндрашівської громад отримали понад 350 гаджетів для навчання. Технічне забезпечення дасть змогу дітям із сільської місцевості опановувати навчання у дистанційному форматі, а також тримати зв’язок із близькими.

Скільки усього планується видати гаджетів у Харківській області, дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися