На Полтавщині провели зустріч переселенців з Харківської області

Родини з Харкова та області зустрілися з Почесним Консулом Чорногорії.

В рамках гуманітарної ініціативи Почесного консульства Чорногорії в Харкові з консульським округом в Харківській області Почесний Консул Чорногорії Ольга Олексієнко відвідала місто Лубни (Полтавська область). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У співпраці з місцевими волонтерами були видані продуктові набори для ста сімей з Харкова, Чугуєва, Дергачів, Куп'янська, Ізюма та ін.

"Хочемо підтримати всіх у цей складний час, з вірою, що скоро ми зможемо повернутися до безпечного Харкова та інших міст. І хочемо показати, що українці - разом, що ми підставляємо плече один одному", - зазначила Ольга Олексієнко.

За її словами, Чорногорія надає всебічну підтримку українцям. Зокрема, почесне консульство готує інформаційний проєкт у чорногорському Цетінє - місті-побратимі Харкова, щоб розповісти правду про війну в Україні та показати, яких руйнувань зазнав Харків під час повномасштабного вторгнення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як у Харківській області людям допомагають швидше повернутися додому

Близько 40 відсотків Харківського району перебували під окупацією. Вже біля року як сили оборони України відбили ворога з цих місць. І люди потроху почали повертатися до своїх домівок. Проте через високу змінюваність цих територій часто їхнє повернення є ризикованим, чи взагалі неможливим.

Як сапери ДСНС відпрацьовують заявки місцевих мешканців, та чи можна після цього повертатися додому, читайте за посиланням.

У Харківській області продовжують видавати ноутбуки та планшети: хто отримає

Школярі з Харківщини отримали ноутбуки та планшети для онлайн-навчання. Підтримка реалізована завдяки співпраці Мінреінтеграції та міжнародної організації UNICEF й за сприяння Харківської ОВА. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на Мінреінтеграції. Діти з Куп’янської та Кіндрашівської громад отримали понад 350 гаджетів для навчання. Технічне забезпечення дасть змогу дітям із сільської місцевості опановувати навчання у дистанційному форматі, а також тримати зв’язок із близькими.

Скільки усього планується видати гаджетів у Харківській області, дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися