Що буде з площею Свободи та річками у Харкові

Ігор Терехов обговорює відновлення Харкова у Великій Британії

Мер Харкова Ігор Терехов взяв участь в обговоренні механізмів ефективного залучення громади до проєктів відновлення міста та залучення інвестицій на їх реалізацію у Великій Британії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Захід проходе за участі віце-прем'єр-міністра України Олександра Кубракова та помічника Генерального секретаря ООН Деніз Браун. Харківський міський голова озвучив п'ять пілотних проєктів, які розробляються у рамках створення нового Генерального плану розвитку міста.

За словами мера, перший проєкт – це "Спадщина", мета якого – відновити центральну частину міста.

"Ми хочемо перетворити площу Свободи на зручний громадський простір, центральну вулицю міста – на зелену пішохідну вулицю з велосипедним рухом. Також у місті будуть створені пішохідні райони", - зазначив Ігор Терехов.

У рамках другого проєкту під назвою "Промисловість" планується побудувати сучасний, екологічно чистий завод, пов'язаний з енергетичною галуззю, на території одного з колишніх заводів. Проєкт "Житло" передбачає будівництво енергоефективних, автономних та безпечних будівель, а проєкт "Наукове сусідство" – створення сучасного багатофункціонального району на території колишнього ринку.

"Це буде науковий парк з лабораторіями, житловими будинками, магазинами, інфраструктурою для відпочинку, спрямований на розвиток молоді, стартапів, IT-галузі. Сам ринок теж буде збережений, але у меншому вигляді", - наголосив мер Харкова.

Також Ігор Терехов зазначив, що у рамках проєкту "Річки" в місті створять сучасні зони відпочинку, пішохідні та велодоріжки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Незламний Харків: що робилося на пляжах області вихідними

Не дивлячись на постійні обстріли, мешканці Харківської області знаходять сили на відпочинок.

У Харківській області цими вихідними було досить людно на пляжах. Один з місцевих телеграм-каналів опублікував знімки з Безлюдівського пляжу, де було дозволено літній відпочинок біля води. На фото видно велику кількість автівок людей, що приїхали відпочити від важких буднів. Нагадаємо, що раніше у Харківській області офіційно відкрили 12 пляжів. Де працюють пляжі в області, можна подивитися за посиланням.

Мер Харкова розповів про те, коли повернуться харків’яни та про ситуацію з роботою у місті

У місті Харкові створюють комфортні умови для життя дітей, громадян працездатного та похилого віку. Про це 20 червня в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

Що у місті роблять для повернення людей та яка зараз ситуація з працевлаштуванням у Харкові, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися