У Харкові з підприємства хочуть стягнути півмільйона гривень: за які порушення

Виробничо-комерційне підприємство незаконно використовувало земельну ділянку.

Східний апеляційний господарський суд задовольнив позовну заяву керівника Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави в особі Харківської міської ради до виробничо-комерційного підприємства щодо стягнення безпідставно збережених коштів за використання земельної ділянки без правовстановлюючих документів на землю. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Встановлено, що у власності Харківської міської ради перебувала земельна ділянка загальною площею понад 1 га по вул. Олександра Шпейєра у м. Харкові.

Проте підприємство використовувало земельну ділянку для експлуатації та обслуговування нежитлової будівлі без виникнення права власності/користування та без державної реєстрації цих прав у відповідності до ст. ст.125, 126 Земельного кодексу України на неї, а також без сплати коштів за землю в передбаченому законодавством розмірі.

Тобто відбувся факт безпідставного збереження коштів у розмірі орендної плати за рахунок Харківської міської ради. Ця сума сягає майже пів мільйона гривень.

Вказані порушення стали підставою для звернення прокурора до суду. Проте Господарський суд Харківської області відмовив прокурору у задоволенні позову.

На рішення обласною прокуратурою було подано апеляційну скаргу, яка задоволена. Рішення суду першої інстанції скасовано.

На цей час органами прокуратури вживаються заходи, спрямовані на забезпечення виконання судового рішення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Незламний Харків: що робилося на пляжах області вихідними

Не дивлячись на постійні обстріли, мешканці Харківської області знаходять сили на відпочинок.

У Харківській області цими вихідними було досить людно на пляжах. Один з місцевих телеграм-каналів опублікував знімки з Безлюдівського пляжу, де було дозволено літній відпочинок біля води. На фото видно велику кількість автівок людей, що приїхали відпочити від важких буднів. Нагадаємо, що раніше у Харківській області офіційно відкрили 12 пляжів.

Жителям Харківської області нагадали, що відвідувати водойми на деокупованих територіях заборонено, оскільки є ризик підриву на вибухонебезпечних предметах. У ДСНС нагадали, що небезпечно відвідувати водойми, ліси, луги, узбіччя там, де велися активні бойові дії.

Де працюють пляжі в області, можна подивитися за посиланням.

Мер Харкова розповів про те, коли повернуться харків’яни та про ситуацію з роботою у місті

У місті Харкові створюють комфортні умови для життя дітей, громадян працездатного та похилого віку. Про це 20 червня в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

Що у місті роблять для повернення людей та яка зараз ситуація з працевлаштуванням у Харкові, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися