У Харківській області вводять нові підрозділи: що трапилося

Від вибухів майже щотижня страждають місцеві мешканці.

В Ізюмському районі створять додаткові саперні підрозділи для швидшого розмінування деокупованих територій. Про це 23 червня під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі при Харківській ОВА повідомив начальник Ізюмської районної військової адміністрації Степан Масельський, інформують "Коментарі. Харків".

На території району наразі працює 21 саперний розрахунок – переважно триває розмінування ліній електропередач, також відпрацьовуються заявки місцевих жителів. На Ізюмщині вже було знешкоджено 30 тис. вибухонебезпечних предметів, особливо багато мін "пелюсток". За словами начальника РВА, майже щотижня від підривів на ВНП страждають місцеві жителі.    

"Спільно з обласною військовою адміністрації ми постійно працюємо над вирішенням питання мінної небезпеки та долучаємо до цієї роботи іноземних партнерів із ООН та приватні компанії, які працюють у сфері розмінування. Сподіваюсь на швидке створення підрозділу з фахівців ДСНС штатною чисельністю близько 20 саперів, які будуть на постійній основі працювати в нашому районі, адже це робота на роки", – повідомив Степан Масельський.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вночі у Харкові лунали потужні вибухи: де сталися прильоти

Сьогодні вночі, близько третьої години ночі російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару всією територією України. Окупанти запускали крилаті ракети з бомбардувальників та кидали ракети С-300.

Тривога лунала Україною більше години. У Харкові за цей час сталося щонайменше три потужних вибухів.

Так, о третій годині ночі начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов та Харківський міський голова Ігор Терехов написали, що у місті лунають вибухи та закликали усіх перебувати в укриттях.

Де саме сталися прильоти та чи є постраждалі – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися