На ринку у Харківській області виявили любителя росії

Публічно звинувачував ЗСУ в обстрілах — на Харківщині викрито прихильника «руського миру»

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 52-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Дізнанням встановлено, що чоловік, перебуваючи на ринку у м. Зміїв, висловлював свої проросійські погляди. Він розповідав, що саме українська арміє обстрілює українську енергосистему та будинки мирних жителів, а російські військові на таке не здатні. Наостанок колаборант додав, що "Україна як самостійна  держава не має права на існування та для покращення життя необхідно чекати російську владу".

Проте тепер шанувальник "руського миру" буде чекати на вирок суду.

Дізнання проводять дізнавачі відділу поліції №2 Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У соцмережах розганяють повідомлення, що "вагнерівці" захопили місто на Харківщині

Бійці ПВК "вагнер" захопили Вовчанськ у Чугуївському районі та ведуть бої за село Руська Лозова у Харківському районі. Цю інформацію поширюють російські пропагандисти і "воєнкори" у Telegram. Російський фейк спростував Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, інформують "Коментарі. Харків".

Усе це – не відповідає дійсності. Для дестабілізації ситуації ворог періодично вкидає до інфопростору фейкову інформацію щодо захоплення тих чи інших населених пунктів, заявив у коментарі "Укрінформу" очільник Харківської ОВА Синєгубов.

"Варто довіряти лише повідомленням з офіційних джерел. На сьогодні під тимчасовою окупацією перебувають 29 населених пунктів Харківщини. Жодного просування у ворога на території Харківської області немає", – зазначив Синєгубов.

Голова ХОВА додав, що загарбник постійно випробовує нашу оборону на міцність і використовує ДРГ, але усі ці спроби зустрічають рішучий спротив ЗСУ та не мають успіхів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися