У Харківській області можна отримати міжнародну допомогу

Мешканці Харківської області зможуть отримати безкоштовну правову допомогу.

У вівторок, 4 липня, об 11:00 в приміщенні Будинку культури за адресою: смт Старий Салтів, вул. Перемоги, 21, буде надаватися безкоштовна правова допомога юристами Міжнародного Комітету Порятунку (International Rescue Committe). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Старосалтівської селищної військової адміністрації.

Всі охочі будуть мати змогу отримати юридичні консультації:

- з питань відновлення втрачених документів,

- порядку подання інформаційного повідомлення та отримання компенсації за пошкоджене/зруйноване житло,

- пенсійних та соціальних виплат,

- встановлення фактів смерті та народження,

- порядку оформлення спадщини та з інших питань.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Росія атакує та накопичує штурмові війська в Харківській області – обстріли на 1 липня

Ворог постійно атакує позиції українських військових на Куп’янському напрямку. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Там знаходяться штурмові війська ворога. Вони там проходять ротацію, накопичуються в тому числі. Тому цей напрямок нас хвилює. Оскільки він для ворога наразі є пріоритетним", – зазначив очільник області.

Що зараз відбувається у прифронтових районах Харківської області – читайте за посиланням.

Що буде з "офісниками" у Харкові – думки експертів

У Харкові та багатьох обласних містах почалася активна боротьба з так званими "кол-центрами" чи "офісниками", як їх називають в народі. Цей вид незаконного заробітку існує вже декілька років. При чому ця діяльність організована, масштабна і навіть шукачі роботи в об'явах стикаються з пропозиціями шахрайства. Ще минулого року у ЗМІ писали, як шахраї звали українців на роботу та пропонували ошукувати лише росіян та заробляти від 50 тисяч.

Проте вже у травні цього року Верховна Рада утворила Тимчасову слідчу комісію для розслідування можливої неправомірної діяльності пов’язаної з незаконними фінансовими операціями та шахрайством кол-центрів та фінансових пірамід. Одразу за цим пішли гучні справи із затриманнями у Дніпрі, Києві, на Волині та Одещині. У цей список потрапив і Харків. І вже в цьому випадку ошукували українців та жителів Європи.

Журналіст видання "Коментарі. Харків" запитала у експертів, чому лише у травні почалася активна боротьба з такими шахраями та чи можливо викорінити "офісників" з їх масштабами, або "кол-центри" працюватимуть, але більш приховано. Відповіді – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися