У Харкові та області скасували ще одну заборону: що дозволили

Залишається заборона на проведення масових заходів із кількістю 50 і більше учасників

У п'ятницю, 7 липня, під час засідання Ради оборони ухвалили рішення скасувати заборону на проведення масових та культурно-розважальних заходів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, проводити масові заходи дозволять лише у приміщеннях, які відповідають нормам безпеки. Зокрема, це будівлі із наявними захисними спорудами.

Очільник області наголосив на важливості культурних послуг - вони мають особливу цінність для мешканців міста та області. Однак, за словами начальника ХОВА, пріоритет - безпека людей. При цьому залишається заборона на проведення масових заходів із кількістю 50 і більше учасників на відкритому повітрі просто неба. 

Також під час засідання внесли пропозиції та вирішили, що відповідність приміщень усім нормам та порядок проведення мають погоджувати Нацполіція, ДСНС та Служба безпеки України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на засіданні Ради оборони ухвалили рішення про дозвіл на відновлення традиційного офлайн навчання у закладах освіти. Про це розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. За його словами, проведення навчання офлайн буде можливим лише за умови наявності в закладі освіти спеціалізованого укриття, що відповідає вимогам законодавства, готовності системи оповіщення та ін.  “За умови реалізації цих заходів - засновники закладів освіти та їх керівники мають визначити формат навчання у своїх закладах. Рішення Ради оборони стосується дошкільної, шкільної, фахової, передвищої, вищої освіти”, - уточнив Олег Синєгубов. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися