Що відбувається на бульварі Юр’єва у Харкові

У Харкові проводять перекладку тепломагістралі – виключають гарячу воду та перекривають рух.

Попри спеку та зливу: на бульварі Юр’єва йде перекладка тепломагістралі діаметром 900-1000мм і протяжністю 1800 метрів. Роботи розпочали 4 липня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП "Харківські теплові мережі".

На сьогодні вже триває демонтаж старої труби, яка пропрацювала понад 40 років і в найскладніший опалювальний сезон дала 5 дефектів. За словами директора технічного КП "Харківські теплові мережі" Євгена Кауркіна, ця перекладка була запланована ще до війни.  Вона обслуговує 253 житлові будинки, 8 дитячих садочків, 7 лікарень та 8 шкіл. Наразі, всі ці об’єкти без гарячої води. Натомість взимку якість послуг у прилеглих будинках  має суттєво покращитися.

До початку бойових дій працівники КП "Харківські теплові мережі" встигли перекласти лише першу частину магістралі під проспектом Григоренка і вздовж вулиці Харківських дивізій. Ділянку у понад півтора кілометри відключили, як тільки це стало можливим і взяли в роботу. 

Усі матеріали в наявності. На сьогодні роботи ведуться без вихідних. Навіть недавня злива процес не загальмувала. Огорожі над траншеями з метою максимальної безпеки, зміцнені анкерами.  Щодо тимчасових незручностей для населення, наразі, маршрути  об’їзду перекритої ділянки узгоджено з поліцією. Проїзд спецтранспорту, як то машин ДСНС та швидкої допомоги, забезпечено до всіх будинків та установ. Також обладнані пішохідні містки. Усі роботи планується закінчити у вересні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’ян попередили про небезпечний продукт

Директор Лозівської міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби Ірина Костоглодова розповіла, чому небезпечно купувати прісноводну рибу в місцях стихійної торгівлі, інформують "Коментарі. Харків".

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області нагадали, що живу рибу дозволено споживати тільки ту, яка реалізується в супермаркетах, рибних магазинах. Якою має бути риба, що ви купуєте, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися