Харків’ян попередили про небезпечний продукт

Харків’янам нагадали правила купівлі риби влітку.

Директор Лозівської міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби Ірина Костоглодова розповіла, чому небезпечно купувати прісноводну рибу в місцях стихійної торгівлі, інформують "Коментарі. Харків".

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області нагадали, що живу рибу дозволено споживати тільки ту, яка реалізується в супермаркетах, рибних магазинах. Також таку, яка реалізується на агропродовольчих ринках, якщо вона пройшла ветеринарно-санітарну експертизу в Державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках після вхідного документального контролю:

кожна партія живої риби надходить на ринки тільки за товарно-транспортними накладними, після чого проводиться її ветеринарно-санітарна експертиза в лабораторії ВСЕ на ринку, з видачею експертних висновків;

живу рибу перевозять у спеціально обладнаних цистернах, контейнерах і бочках, поверхні яких легко миються та дезінфікуються;

▪ оператори ринку повинні бути забезпечені повним комплектом санітарного одягу;

кожен працівник повинен мати особисту медичну книжку встановленого зразка з відміткою про проходження медичного огляду не рідше одного разу на рік. Працівники суб’єкта господарської діяльності, які не пройшли медичне обстеження, до роботи не допускаються;

▪ умови та терміни зберігання риби повинні відповідати вимогам нормативно-правових актів. Термін зберігання й реалізації живої риби за температури води в ємності +11-+15 °C: в осінньо-зимовий період – 48 годин; у весняно-літній період – 24 години (не більше);

▪ не підлягає продажу: жива та охолоджена риба з ознаками паразитологічних захворювань, з каламутним слизом, кислуватим запахом, тьмяною лускою, каламутними запалими очима.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що буде з "офісниками" у Харкові – думки експертів

У Харкові та багатьох обласних містах почалася активна боротьба з так званими "кол-центрами" чи "офісниками", як їх називають в народі. Цей вид незаконного заробітку існує вже декілька років. При чому ця діяльність організована, масштабна і навіть шукачі роботи в об'явах стикаються з пропозиціями шахрайства. Ще минулого року у ЗМІ писали, як шахраї звали українців на роботу та пропонували ошукувати лише росіян та заробляти від 50 тисяч.

Проте вже у травні цього року Верховна Рада утворила Тимчасову слідчу комісію для розслідування можливої неправомірної діяльності пов’язаної з незаконними фінансовими операціями та шахрайством кол-центрів та фінансових пірамід. Одразу за цим пішли гучні справи із затриманнями у Дніпрі, Києві, на Волині та Одещині. У цей список потрапив і Харків. І вже в цьому випадку ошукували українців та жителів Європи.

Журналіст видання "Коментарі. Харків" запитала у експертів, чому лише у травні почалася активна боротьба з такими шахраями та чи можливо викорінити "офісників" з їх масштабами, або "кол-центри" працюватимуть, але більш приховано. Відповіді – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися