У Центрі служби крові звернулися до харків’ян: що трапилося

Мешканців Харкова та області просять стати донорами крові.

Харківський обласний центр служби крові закликає харків’ян та жителів області прийти до Центру та стати донором крові. Особлива потреба у найрідшій групі крові – четвертій негативній.

"Чотири мінус немає зовсім. Просимо всіх здати кров! Ми раді чути Вас за телефоном або пишіть в Дірект. Центр крові в Харкові: +380 95 570 4766", – зазначають у Центрі.

Щоб стати донором, до Центру здачі крові треба прийти з паспортом (можна "Дію"). Потенційному донору має бути 18 років. Адреса: вулиця Клочківська, 366.

Час роботи:

з понеділка по пʼятницю з 08:00 до 15:00;

та кожну суботу з 08:00 до 13:00.

Вимоги до донорів:

відсутність хронічних захворювань;

вага більше 50 кг;

вік старше 18 і менше 60 років.

Не беруть кров у тих, хто робив тату чи пірсинг протягом року, видаляв зуби за 10 днів чи раніше. Перед тим, які іти здавати кров, за 48 годин не можна вживати алкоголь, увечері напередодні — відмовитись від жирних та копчених продуктів, на сніданок не вживати каву, банани, молочні продукти, яйця, за дві години — не палити. Поснідати краще чаєм та кашею.

Усі деталі та інформацію можна дізнатися в Центрі крові за тел. +380 (95) 570 47 66. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

"Вирішальне слово за батьками" – Олег Синєгубов про навчання у школах Харківщини

У Харківській області провели засідання Ради оборони Харківської області, де було прийнято рішення щодо організації офлайн-навчання. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов на брифінгу дав роз’яснення цього рішення, інформують "Коментарі. Харків".

"Це рішення стосується дошкільної, шкільної, фахової передвищої та вищої форм навчання та дозволяє керівництву будь-якого навчального закладу спільно з органами місцевого самоврядування ухвалювати рішення про перехід до традиційної форми занять. Можливе як повне навчання офлайн, так і часткове", – зазначив Олег Синєгубов.

Очільник області наголосив, що для ухвалення рішення про очне навчання мають бути обов'язкові передумови.

За яких умов може відбуватися очний навчальний процес – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися