У Харківській області видають курчат, корм та гроші – хто отримає

У двох громадах Харківщини жителі громади отримують курчат для вирощування.

Жителям Печенізької та Дергачівської громад, які отримали курчат для вирощування м’яса птиці, передано підтримку стартовим комбінованим кормом для відгодівлі бройлерів у перші тижні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію місцевої влади.

Так, у Печенізькій громаді продовжується реалізація Програми швидкого реагування Всесвітньої продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), яка спрямована на підтримку найбільш постраждалих сільських домогосподарств з метою задоволення потреб їхніх сімей у продовольстві та харчуванні.

Вказана гуманітарна допомога складається з 3-етапної підтримки: 30 шт. курчат + 25 кг стартового комбікорму, а також фінансова допомога в сумі 6600 грн. для придбання кормів і подальшої відгодівлі бройлерів. 

Таку допомогу отримали мешканці громади, що пройшли попередню реєстрацію та відповідають категоріям вразливості, які були визначені безпосередньо надавачем допомоги, а саме:

▪ Вагітні або жінки, які годують немовлят

▪ Люди з обмеженими можливостями, у важкому стані

▪ Багатодітні родини

▪ Самотні батьки

▪ Жінки, які є головами родин

▪ Родини, чиє житло постраждало внаслідок російського вторгнення

▪ Внутрішньо переміщені особи

▪ Родини, які прихистили внутрішньо переміщених осіб

▪ Особи, які мають низький дохід, безробітні, та пенсіонери з єдиним джерелом доходу.

Також за підтримки Харківського обласного центру дорадництва та Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН у Дергачах відбулась видача першої партії курчат у кількості 12 тисяч.

В межах гуманітарної допомоги 700 сімей Дергачівської громади отримують курчат, корма та фінансову допомогу для їх утримання.

Наступна партія курчат складатиметься із 9 тисяч, які будуть направлені жителям старостинських округів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У ТРЦ "Нікольський" відбудеться "Битва Харкова": як зареєструватися

У Харкові стартувала реєстрація на участь у змаганні з брейкінгу "Битва Харкова – 2023", яке пройде 15 липня у ТРЦ "Нікольський". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Найсильніших визначать у таких категоріях: "Starter", "Beginner", "Amateur" і "Pro". Взяти участь у змаганнях можуть всі охочі: у дитячій і підлітковій категоріях - з усіх міст та областей України, у категорії "Pro" - лише з Харкова.

Як зареєструватися та коли відбудеться подія – читайте за посиланням. 



Анна

15 липня 2023, 09:47

Могу ли я получить эту помощь как переселенец ( беременная)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися