У Харкові відкрили сонячну електростанцію: що це дасть харків’янам

У Харкові розв’язали проблему з електропостачанням в одній з міських лікарень.

У Міській клінічній багатопрофільній лікарні №17 сьогодні, 14 липня, відкрили сонячну електростанцію. Вона складається з 96 сонячних панелей потужністю 540 Вт кожна та двох інверторів потужністю 30 кВт. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що в лікарні №17 рятують життя військовослужбовців та надають медичну допомогу тисячам пацієнтів з Харкова та області. Раніше під час обстрілів медзаклад регулярно стикався з перебоями в електропостачанні. Тепер цю проблему розв'язали.

"Завдяки новому обладнанню ми забезпечимо стабільну роботу лікарні. Це екологічний вид електропостачання, який дозволяє заощаджувати ресурси, тому ми плануємо встановити такі сонячні електростанції і в інших медичних закладах", - наголосив мер.

Проєкт реалізував благодійний фонд "RePower Ukraine", створений у 2022 році для боротьби з наслідками російської агресії проти енергетичної системи України. Донором виступила німецька компанія "BayWa r.e." у співпраці з Німецькою асоціацією сонячної енергетики, Асоціацією сонячної енергетики України та Європейською асоціацією сонячної енергетики.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області руйнуються тимчасові мости: на дорогах перевіряють автівки

У зв’язку з великою інтенсивністю руху вантажних транспортних засобів відбуваються процеси руйнації проїзної частини на штучних спорудах. Як наслідок, на автомобільній дорозі Р-78 Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка ( поблизу села Задонецьке) підрядні організації провели аварійні роботи щодо заміни дерев'яного настилу на тимчасовому мосту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Також на дорогах державного значення розміщено 17 майданчиків для проведення габаритно-вагового контролю. Кого будуть перевіряти – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися