У Харківській області з дітьми працюють мобільні бригади

Мобільні бригади обласної психологічної служби працюють з дітьми у Богодухові.

Арт-терапію у Богодухові відвідали діти-переселенці, діти з багатодітних сімей та дитячих будинків сімейного типу, а також діти, які перебувають під опікою чи піклуванням. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

"Психологічна служба працює з березня. Тут жителі області можуть отримати як онлайн, так і офлайн-консультації. Також кілька разів на тиждень у громади виїздять мобільні бригади. Саме під час таких виїздів фахівці обласної психологічної служби переважно працюють з дітьми, оскільки їм зараз, як ніколи раніше, потрібна підтримка. Вони не мають втрачати дитинство через війну", – прокоментувала заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська.

Психологи Ярослава Сазонова і Зоя Базанова у Богодухові провели з дітьми арт-терапію. Як зазначила Зоя Базанова, терапія мистецтвом дозволяє за допомогою творчості пережити внутрішні конфлікти, тривогу та страхи.

"Важливо під час малювання допомагати дитині, пропонувати, що можна зобразити, ділитися фарбами тощо. Використовуємо різні методи кольоротерапії, щоб вивести страхи. Аби здружити дітей додаємо до наших занять музику і фізкультхвилинку. Хочу наголосити, що ми лише можемо пропонувати допомогу, якщо хтось відмовляється, то ні в якому разі не змушуємо щось робити", – сказала Ярослава Сазонова.

Окрім того, фахівці провели консультації з батьками, на яких обговорили труднощі, з якими вони можуть стикатися під час виховання.

"Для батьків презентували проєкт щодо безоплатних послуг кейс-менеджерів в сфері захисту дітей. Кейс-менеджери зможуть допомогти у розв’язанні соціальних та правових питань, нададуть психологічну підтримку тощо. Також обговорили з ними важливість позитивного батьківства, коли потреби дітей і батьків однаково шануються. У сьогоднішніх реаліях саме батькам першочергово треба бути психоемоційно збалансованими", – додала соціальний менеджер Харківського обласного центру соціальних служб Олена Зима.

Нагадаємо, психологічна служба створена на базі Харківського обласного центру соціальних служб у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?", ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області руйнуються тимчасові мости: на дорогах перевіряють автівки

У зв’язку з великою інтенсивністю руху вантажних транспортних засобів відбуваються процеси руйнації проїзної частини на штучних спорудах. Як наслідок, на автомобільній дорозі Р-78 Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка ( поблизу села Задонецьке) підрядні організації провели аварійні роботи щодо заміни дерев'яного настилу на тимчасовому мосту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Також на дорогах державного значення розміщено 17 майданчиків для проведення габаритно-вагового контролю. Кого будуть перевіряти – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися