Слідчі Харкова співпрацюють з Інтерполом: кого шукатимуть у Європі

Слідчі Харкова «перекривають повітря» колаборантам-втікачам в Європі.

Харківські слідчі розпочали співпрацю з Інтерполом. Першими в Україні харків’яни випробовують схему, як не дати зрадникам та посібникам окупантів "осісти" та сховатися в цивілізованому світі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Слідчого Управління ГУ НП в Харківській області Сергія Болвінова.

"Спокійне життя в країнах ЄС для наших колаборантів добігає кінця. Так – насправді, не всі, хто тікав від ЗСУ з наших звільнених територій, побігли до улюблених "скрєп" та "руського міра". Маємо безліч випадків, коли вчорашні фанати рф та її армії переховуються саме в Євросоюзі. Та ще й прикриваються тим, що вони українці, постраждали від війни та потребують прихистку. Тому вирішили дістати їх і там", – зазначає головний слідчий Харкова.

Кожного, хто був причетний до співпраці з росіянами під час окупації, вносять в базу та подають заявку в Інтерпол. Харків’яни повідомляють іноземним колегам про те, що ці люди – не "жертви війни" або політичні біженці, якими намагаються там виглядати, а підозрювані в кримінальних злочинах в Україні.

"Юридично – це підстава для того, щоби повернути кожного, хто туди прибув, тобто "за порєбрік". Вирахувати їх нам допомагають справжні українці, які надають слідчим та дізнавачам інформацію про місцезнаходження втікачів - колаборантів. Поліція дійсно з народом", – повідомив Сергій Болвінов.

Він також доповів, що вже до бази відправили дані 25 таких втікачів.

"Тому окремо звертаюся до всіх, хто має правдиву інформацію про колаборантів, які зараз в Європі. Пишіть нам – повідомляйте дані такої людини та країну, в який вона переховується. А ми – зробимо свою роботу. Не дамо їм спокою навіть закордоном", – підкреслив головний слідчий області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області руйнуються тимчасові мости: на дорогах перевіряють автівки

У зв’язку з великою інтенсивністю руху вантажних транспортних засобів відбуваються процеси руйнації проїзної частини на штучних спорудах. Як наслідок, на автомобільній дорозі Р-78 Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка ( поблизу села Задонецьке) підрядні організації провели аварійні роботи щодо заміни дерев'яного настилу на тимчасовому мосту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Також на дорогах державного значення розміщено 17 майданчиків для проведення габаритно-вагового контролю. Кого будуть перевіряти – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися