Яку погоду очікувати харків'янам 18 травня

Синоптики прогнозують посилення швидкості вітру до 15-24 м/с

Сьогодні, 18 травня, у Харкові та області буде хмарна погода з проясненнями. Вдень очікується невеликий короткочасний дощ, місцями грози. Про це інформує Харківський Гідрометцентр.

Вітер буде північно - західний, 7 - 12 м / с, вдень пориви 15 - 20 м / с. Температура вночі 7 - 12 ° тепла, вдень 14 - 19 °. По місту: температура повітря вночі 9 - 11 ° тепла, вдень 17 - 19 °.

За даним порталу "Синоптик", 18 травня у Харкові на протязі усього дня погода буде похмурою. Нічний дощ до ранку затих. Вдень він піде знову, але ближче до вечора почне слабшати.

picture

Народний прогноз погоди

18 травня відзначається день пам'яті мучениці Ірини. У народі цей день називався "Ірина Розсадниця", оскільки у період з 18 по 25 травня прийнято висаджувати розсаду капусти. Займатися цим за звичаєм можуть лише жінки. "Якщо посадить овочі чоловік, то вони зацвітуть, але не дадуть плоду". У цей час починає зеленіти липа, зацвітає чорниця.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що сьогодні, 18 травня, у частині будинків шести районів Харкова тимчасово припинено водопостачання.



Джерело: http://kharkiv.meteo.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися