Мешканцям в Харківській області відмовляють у компенсації на відновлення: причина

У громаді на Харківщині відмовили декільком заявникам на компенсацію.

У деокупованій Борівській громаді мешканці подають заяви на отримання компенсації через державну програму "єВідновлення". За даними начальника відділу житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Борівської селищної ради Олени Клименко, жителями громади було подано 76 заяв, інформують "Коментарі. Харків".

За поданими заявами проводиться відповідна робота: опрацювання документів, комісійне обстеження руйнувань, формування висновків, розгляд та прийняття відповідних рішень тощо. Станом на 17 липня 2023 року прийнято рішення про надання компенсації по 16 заявах.

Трьом заявникам було відмовлено у наданні даної компенсації через значні руйнування, оскільки необхідна сума на відновлення значно перевищує 200 000 грн. П’яти заявникам вже виплачена компенсація банком на загальну суму 429 485 грн. Робота продовжується.

"Нагадуємо, детальну інформацію про державну програму допомоги у відновленні житла, пошкодженого через бойові дії, та відповіді на актуальні запитання з цього приводу можна отримати на сайті єВідновлення", – зазначають у Борівській селищній військовій адміністрації.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що зараз відбувається у Харківській області – повідомили у Генштабі

Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії західніше Лиману Першого на Харківщині. Завдав авіаційних ударів в районах Кислівки та Котлярівки. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ та Кислівка  Харківської області.

Зазначимо, що в коментарі Суспільне. Харків начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що українські військові надійно тримають оборону області.

Чи є втрачені позиції у Харківській області, та скільки знаходиться у сірій зоні – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися