Що зараз відбувається у Харківській області – повідомили у Генштабі

Окупанти ведуть активні штурмові дії на Куп’янському напрямку Харківщини.

Сьогодні вночі російська федерація завдала чергового ракетного та удару іранськими ударними БпЛА типу “Shahed”. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом минулої доби відбулось 36 бойових зіткнень.

На Слобожанському напрямку противник зберігає військову присутність. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів, зокрема, постраждали Вовчанськ, Караїчне і Бударки Харківської області.

На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону.

Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії західніше Лиману Першого на Харківщині. Завдав авіаційних ударів в районах Кислівки та Котлярівки. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ та Кислівка  Харківської області.

Зазначимо, що в коментарі Суспільне. Харків начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що українські військові надійно тримають оборону області.

"На Куп'янському напрямку проходить лінія фронту, окупанти накопичують штурмові війська. Нашим військовим там важко, однак вони на своїх позиціях стоять. Жодної позиції ми не втратили. ЗСУ систематично й цілеспрямовано знищують ворога", — сказав Синєгубов.

Синєгубов запевнив, що просування РФ немає: "Є населені пункти, які зараз перебувають у сірій зоні, їхня кількість дещо збільшилася, бо йдуть масштабні бойові дії. Територія деяких населених пунктів підпадає під поле бою".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На одному з напрямків Харківщини зібралося понад сто тисяч російських військових та 900танків

На Лимано-Куп'янському напрямку росія зосередила потужне угруповання — понад 100 тисяч особового складу, понад 900 танків, понад 550 артилерійських систем і 370 РСЗВ. Про це в етері національного телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, інформують "Коментарі. Харків".

Він зазначив, що рф зосередила десантні та мотопіхотні підрозділи на Лимано-Куп’янському напрямку, а як додаткову підтримку – сконцентрувала бойовий армійський резерв, територіальні війська, приватні військові компанії, такі як "Шторм-Z".

"На піку війни в Афганістані радянські війська мали 120 тисяч особового складу", — відмітив Сергій Череватий.

З якою метою окупанти перекинули таку кількість військ та техніки на Харківщину – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися