Що в Харківській області роблять для повернення людей

Енергетики заживили ще одне село в Оскільській тергромаді.

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, роботи з відновлення електропостачання на постраждалих та деокупованих територіях ведуться в посиленому режимі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Населений пункт в Оскільській громаді перебував без електропостачання з перших місяців повномасштабного вторгнення. Як повідомив заступник начальника ХОВА Михайло Харнам, нині фахівцям "Харківобленерго" вдалося заживити 70% споживачів села Співаківка.

"Продовжуємо відновлювати комунікації Харківщини. За нашими підрахунками в селі Співаківка живуть близько 100 людей. Усього в населеному пункті – 300 домоволодінь. Після повного відновлення електропостачання очікуємо повернення до села його жителів", - зазначив Михайло Харнам.

Внаслідок активних бойових дій енергетична інфраструктура була зруйнована, а території заміновані. Це вповільнювало хід відновлювальних робіт, розповіли енергетики. Повітряну лінію довелося будувати майже з нуля, до найближчого джерела живлення було 40 кілометрів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Історія станції метро "Київська" у Харкові не закінчується

Минулого тижня на станції метро "Київська" у Харкові замінили літери російськомовної версії назви станції на українські. Проте більшість харків’ян були незадоволені тим, що літери замінили пластиком. У КП "Харківський метрополітен" роз’яснили, чому було прийняте таке рішення та чи будуть замінені пластикові букви на станції.

Учора ж активісти організації "Деколонізація. Україна" опублікували ще одне фото зі станції "Київська", де на одному з фігурних елементів з написом "Київ" видніються символи радянських часів.

Що знайшли на станції, та що пишуть люди у коментарях – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися