Історія станції метро «Київська» у Харкові не закінчується

Що ще знайшли активісти у метро Харкова.

Минулого тижня на станції метро "Київська" у Харкові замінили літери російськомовної версії назви станції на українські. Проте більшість харків’ян були незадоволені тим, що літери замінили пластиком.

У КП "Харківський метрополітен" роз’яснили, чому було прийняте таке рішення та чи будуть замінені пластикові букви на станції.

Сьогодні ж активісти організації "Деколонізація. Україна" опублікували ще одне фото зі станції "Київська", де на одному з фігурних елементів з написом "Київ" видніється зірка та серп і молот.

Вже зараз у коментарях до публікації пишуть, що реставрація має бути повноцінною, тому що така плитка була ймовірно виготовлена майстром.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що зараз відбувається у Харківській області – повідомили у Генштабі

Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії західніше Лиману Першого на Харківщині. Завдав авіаційних ударів в районах Кислівки та Котлярівки. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ та Кислівка  Харківської області.

Зазначимо, що в коментарі Суспільне. Харків начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що українські військові надійно тримають оборону області.

Чи є втрачені позиції у Харківській області, та скільки знаходиться у сірій зоні – читайте за посиланням.

На одному з напрямків Харківщини зібралося понад сто тисяч російських військових та 900танків

На Лимано-Куп'янському напрямку росія зосередила потужне угруповання — понад 100 тисяч особового складу, понад 900 танків, понад 550 артилерійських систем і 370 РСЗВ. Про це в етері національного телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, інформують "Коментарі. Харків".

Він зазначив, що рф зосередила десантні та мотопіхотні підрозділи на Лимано-Куп’янському напрямку, а як додаткову підтримку – сконцентрувала бойовий армійський резерв, територіальні війська, приватні військові компанії, такі як "Шторм-Z".

"На піку війни в Афганістані радянські війська мали 120 тисяч особового складу", — відмітив Сергій Череватий.

З якою метою окупанти перекинули таку кількість військ та техніки на Харківщину – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися