У мешканців Харкова та області запрацювали гучні сповіщення на телефонах – що трапилося

Харківська обласна військова адміністрація тестує нову програму сповіщення.

У Харківській області під час повітряної тривоги у власників смартфонів несподівано увімкнувся гучний сигнал – таким чином Харківська ОВА сповістила жителів регіону про сигнал повітряної тривоги.

На офіційних сторінках Харківської ОВА нічого про тестування нової програми не повідомлялося. Про новий сигнал повідомив Первомайський міський голова Микола Бакшеєв.

"Увага! Область тестує нову програму! Додаткової небезпеки ця інформація не несе", – зазначив Бакшеєв.

У місцевих телеграм-каналах одразу з’явилися нові меми про заспокійливе, корвалол та інші.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Історія станції метро "Київська" у Харкові не закінчується

Минулого тижня на станції метро "Київська" у Харкові замінили літери російськомовної версії назви станції на українські. Проте більшість харків’ян були незадоволені тим, що літери замінили пластиком. У КП "Харківський метрополітен" роз’яснили, чому було прийняте таке рішення та чи будуть замінені пластикові букви на станції.

Учора ж активісти організації "Деколонізація. Україна" опублікували ще одне фото зі станції "Київська", де на одному з фігурних елементів з написом "Київ" видніються символи радянських часів.

Що знайшли на станції, та що пишуть люди у коментарях – читайте за посиланням.

У Харкові знайшли сальмонелу: де виявили небезпеку

В межах зони купання Петренківського водоймища у м. Харків виявлена сальмонела, що свідчить про наявність збудника сальмонельозу у воді водойми, інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на лабораторні дані.

Залишаються актуальними рекомендації щодо обмеження використання водойм для купання в межах акваторії пляжів "Удянський", Олексіївського лугопарку, Журавлівського гідропарку, Безлюдівського водоймища, Основ’янського озера у м. Харків та на річці Берестова в м. Красноград.

У лабораторному центрі наголошують на потенційній епідемічній небезпеці води в усіх зазначених вище місцях масового відпочинку та не рекомендують купання у цих водоймах. Перелік пляжів, які наразі є небезпечними для купання, доступний за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися