Італія допоможе у відновленні Харкова: що будуть відбудовувати

Ігор Терехов домовився про співпрацю з Італією з питань відновлення Харкова

Харківський міський голова Ігор Терехов провів онлайн-зустріч зі спеціальним уповноваженим з питань відбудови України Міністерства закордонних справ і міжнародної співпраці Італійської Республіки Давіде Ла Чечіліа. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Сторони обговорили можливості участі Італії у відновленні Харкова та визначилися з пріоритетними завданнями.

Ігор Терехов запросив представників уряду Італії та італійського бізнесу до Харкова, щоб продемонструвати наслідки руйнувань. Також мер висловив сподівання, що цієї осені італійці візьмуть участь в інвестиційному форумі в Києві, де будуть представлені проєкти з відновлення Харкова.

"Наше першочергове завдання - відновити інфраструктурні об'єкти та житло. Люди повинні мати гідні умови життя, незважаючи на війну. Зі свого боку ми гарантуємо відкритість та прозорість у відносинах", - зазначив міський голова.

Давиде Ла Чечіліа висловив солідарність із позицією України від імені Італії та зазначив, що його країна зацікавлена у співпраці саме з Харковом.

"Італія має величезний інтерес до Харкова. Ми розглядаємо участь і в терміновій реконструкції, яку необхідно починати вже зараз, і в будівництві житлового сектору та інфраструктури", - наголосив Давиде Ла Чечіліа.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Масований удар на Харківщині: відомо про загиблих 

Ворог завдав масованого удару по Козачій Лопані. Внаслідок артилерійського обстрілу загинув 62-річний місцевий мешканець. Про це повідомив начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко, інформують "Коментарі. Харків".

Масований обстріл Козачої Лопані відбувся з танку. Росіяни завдали близько 20 ударів по приватним будинкам та цивільній інфраструктурі. Чоловік 1962 року народження отримав пряме осколкове ураження легень і загинув майже відразу.

Близько двох десятків приватних домоволодінь, господарських споруд, а також адміністративна будівля Козачолопанського старостинського округу отримали пошкодження.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися