У Харківській області працюють мобільні бригади: кому надають допомогу

Мобільні бригади психологів проводять арт-терапію з дітьми у громадах області

19 липня фахівці обласної психологічної служби працювали в смт Слобожанське Чугуївського району. Там провели арт-терапію з дітьми ВПО та багатодітними сім’ями, з дітьми, які перебувають під опікою чи піклуванням, а також із дітьми військовослужбовців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

"З березня цього року при Харківському обласному центрі соціальних служб розпочала роботу психологічна служба як спеціалізоване формування. Це стало можливим завдяки підтримці першої леді Олени Зеленської у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?". Психологічна допомога надається жителям громад, зокрема, внутрішньо переміщеним особам", – зазначила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.

У Слобожанському працювали арт-терапевт, психолог та соціальний менеджер. Вони спілкувалися як з дітьми, так і з батьками.

"З матерями обговорили нагальні питання, які їх турбують у поведінці дітей. Це і тривожність, і страхи, і замкнутість, які виникли у діток через війну. Ми працювали з переселенцями з Ізюмського та Чугуївського районів. Загалом запрошували дітей віком від 5 до 7 років, щоб провести з ними арт-терапію для корекції та стабілізації психоемоційного стану", – розповіла соціальний менеджер Харківського обласного центру соціальних служб Олена Зима.

Нагадаємо, минулого тижня психологічна служба працювала з дітьми в Богодухові. Отримати допомогу психологічної служби можна за номерами: +38 068 071 9929; +38 050 071 9929; +38 063 071 9929 (в будні з 9:00 до 17:00).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’яни задають питання щодо розподілу газу: у "Газмережах" відповіли

Як отримати заяву-приєднання до договору розподілу газу, якщо ви тимчасово не мешкаєте у домоволодінні?

Заява-приєднання надійде споживачам Харківської філії "Газмережі" разом з платіжкою за липень. Її необхідно заповнити та відправити на адресу підрозділів Харківської філії "Газмережі", залишити у центрі обслуговування клієнтів або передати контролеру.

Проте якщо ви зараз не маєте змоги отримати заяву - приєднання фізично, бо, наприклад, тимчасово не мешкаєте у домоволодінні, не поспішайте засмучуватись. Документ отримати можна. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської філії "Газмережі".

Що для цього потрібно зробити – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися