Міжнародні організації розробляють особливу карту Харківщини: що на ній буде

Міжнародні організації розробляють карту розмінування сільгоспугідь Харківщини

Близько 570 тисяч га сільгоспугідь Харківської області заміновано. Із них 159 тисяч затверджено для першочергового розмінування. До розмінування сільськогосподарських угідь Харківщини долучилися міжнародні організації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Зокрема, FSD та ООН готові розпочати роботи в Ізюмському районі. Спершу планують обстежувати сільськогосподарські підприємства, що обробляють до 500 га полів.

"В цьому процесі беруть участь спеціалісти, які працювали в Сирії, Афганістані, Карабаху, Іраку та Південному Судані. Утім, навіть фахівці з таким досвідом стверджують, що ніде не бачили такої кількості мін. Переконаний, що ближче до кінця року будемо мати більш широкі цифри щодо розмінування сільськогосподарських угідь", - зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Крім того, іноземні фахівці під егідою Харківської ОВА розробляють карту замінованих сільськогосподарських угідь, де фіксують місця влучань, чи велися на території бойові дії, а згодом досліджуватимуть придатність ґрунту для ведення сільського господарства.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’яни задають питання щодо розподілу газу: у "Газмережах" відповіли

Як отримати заяву-приєднання до договору розподілу газу, якщо ви тимчасово не мешкаєте у домоволодінні?

Заява-приєднання надійде споживачам Харківської філії "Газмережі" разом з платіжкою за липень. Її необхідно заповнити та відправити на адресу підрозділів Харківської філії "Газмережі", залишити у центрі обслуговування клієнтів або передати контролеру.

Проте якщо ви зараз не маєте змоги отримати заяву - приєднання фізично, бо, наприклад, тимчасово не мешкаєте у домоволодінні, не поспішайте засмучуватись. Документ отримати можна. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської філії "Газмережі".

Що для цього потрібно зробити – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися