Китайський студент, який привіз до Харкова коронавірус, виявився фейком

У Харківській академії культури назвали провокацією розповіді про студента, який повернувся із Китаю з підвищеною температурою

У Харківській державній академії культури спростували чутки про студента з Китаю, який повернувся з канікул на батьківщині до Харкова з підвищеною температурою тіла. Текст заяви виклали на сайті вищого навчального закладу, передають "Коментарі. Харків".

Інформацію, яка днями розповсюдилася у соцмережах про нібито хворого студента з Китаю, який перебуває в одному з гуртожитків академії, у навчальному закладі назвали фейком та провокацією.

"Подібні твердження мають провокаційний характер та не відповідають дійсності", - впевнені у академії.

Крім того, у навчальному закладі повідомили, що декілька студентів, які повернулися після канікул із Китаю перебувають під постійним наглядом медиків. Наразі жоден із них немає підвищеної температури та інших ознак захворювання. 

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харківській області на підготовку до можливого поширення коронавіруса 2019 nCoV виділять півмільйона гривень. За рахунок цих коштів для дорослої та дитячої інфекційної лікарень планують придбати додаткові препарати, діагностичний матеріал і засоби захисту. Зараз в лікарнях вже є чотири реанімаційні бокси. Там зможуть розмістити вісім тяжкохворих пацієнтів. Крім того, у медзакладах облаштували 15 ізольованих палат.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися