У Харківській області фермер незаконно зайняв 30 гектарів землі

Передача в оренду цих земель відбувалася з порушеннями

Прокуратура в апеляції домоглась повернення територіальній громаді майже 30 га землі вартістю понад 5 млн грн, яку незаконно передали в оренду фермеру. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За принципової та послідовної позиції органів прокуратури області суд задовольнив позов про визнання незаконними наказів та договорів оренди та повернення земельних ділянок Валківській територіальній громаді.

Встановлено, що на підставі наказів ГУ Держгеокадастру у 2018 році фермер отримав в оренду земельну ділянку площею майже 30 га та вартістю понад 5 млн грн. Однак передача цих земель в оренду порушує вимоги земельного законодавства.

Так, оскільки підприємець уже мав у користуванні сільськогосподарські землі, він не мав права на отримання додаткових ділянок без проведення земельних торгів.

Богодухівська окружна прокуратура Харківської області звернулась до суду з відповідним позовом до Господарського суду Харківської області, але в задоволенні позовної заяви було відмовлено.

Не погодившись з вказаним рішенням, обласна прокуратура оскаржила його в апеляційному порядку. 

Постановою Східного апеляційного господарського суду рішення першої інстанції скасовано і позов задоволено, сільськогосподарські землі повернуто у відання територіальної громади. Наразі рішення набрало законної сили.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’ян застерігають: шахраї придумали нову схему

Центр протидії дезінформації застерігає українців про нові шахрайські схеми.

У Facebook зловмисники масово тегають публічні сторінки або надсилають користувачам спам-повідомлення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації.

Мета такої розсилки — змусити користувачів перейти за посиланням, щоб у подальшому заволодіти доступом до сторінок власників у соцмережі.

Що пишуть шахраї у повідомленнях та що з ними робити – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися