У місті на Харківщині жеребкуванням розігрували ремонти

В міській раді Первомайського шляхом жеребкування було визначено 10 підʼїздів, в яких відновлять роботу ліфтів.

Всього в місті не працює 39 ліфтів і тільки 10 щасливчиків отримають довгоочікувані ремонти. На них виділять з місцевого бюджету 10 млн грн. Про це повідомив міський голова Первомайського Микола Бакшеєв, інформують "Коментарі. Харків".

Подія стала резонансною та новина про неї швидко розійшлася по місту.

"Прийшли від мала до велика, щоб самим стати свідками та учасниками незвичайного розіграшу. Велика зала ледве вмістила всіх бажаючих, бо делегували по декілька чоловік від під’їзду", – зазначив очільник міста.

Міський голова Микола Бакшеєв сказав: "Я розумію ваш біль. Ліфт потрібен всім, хто живе вище четвертого поверху. Особливо  літнім людям, пільговому контингенту, матусям з малими дітьми. Зрозуміло, що ніхто не збере мільйон з 36 квартир на ремонт свого ліфту. Тому ми вирішили, щоб умови для всіх були рівними. І, не дивлячись на військовий стан, ми ухвалили це рішення".

Микола Бакшеєв пояснив, звідки у громади взялись кошти на такі вартісні ремонти.

Це в першу чергу надходження від місцевих виробників, які сплачують в повному обсязі податки, змінилась схема оподаткування так, що тепер місцевий бюджет отримує більше надходжень, а також економія за рахунок оптимізації освітніх закладів та онлайн-навчання.

За результатами жеребкування визначено адреси, за якими проведуть відновлення ліфтів. Переможців жеребкування можна дізнатися за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Уночі у Харкові лунали вибухи: де сталися прильоти

Російські війська сьогодні близько опівночі знову обстріляли Харків. Голова ХОВА Олег Синєгубов та міський голова Харкова Ігор Терехов повідомили, що удари наносяться дронами-камікадзе, було щонайменше три "прильоти".

"Щонайменше три прильоти. Усі у середмісті, у густо населених районах", – написав Ігор Терехов о першій годині ночі.

Вже вранці начальник ГУ НП в Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що вночі на мирне місто росіяни випустили до 7 безпілотників Shahed.

"Один чоловік отримав поранення. Зруйновані дві будівлі. Це не військові об’єкти. Там не було жодного військовослужбовця.

Подробиці влучань та фото наслідків – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися