Якою буде погода в Харкові та області в серпні

На Харківщині у серпні буде тепло та майже без дощів

Погода у серпні цього року буде теплішою за норму. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Українського гідрометцентру.

Загалом по Україні середня місячна температура передбачається +20...+25° тепла, що на 1,5-2° вище за норму. Щодо опадів, очікується, що їх буде у межах норми (80-100%): 31-73 мм по Україні. 

У східних областях України очікується сильна спека практично протягом усього серпня, і при цьому опадів майже не буде. Дощі прогнозуються лише на початку місяця, а іноді також із 15 по 20 число. Ці періоди принесуть комфортні температури близько 25-26 теплих градусів, але ненадовго. В інші дні температура повітря буде триматися вдень на рівні близько +30 градусів.

У другій половині серпня буде трохи прохолодніше на Харківщині, де температура опуститься з +30 до "лише" +24...+25 градусів. 

У Харкові, відповідно до довгострокового прогнозу погоди на одному з “погодних” сайтів, у серпні буде переважно без опадів. У першій половині місяця буде переважно спекотно - навіть до +38 градусів. Температура понад +30 градусів повернеться у Харків наприкінці місяця. Загалом друга половина серпня прогнозується з помірною температурою.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харкова та області попередили про потенційно небезпечні погодні умови та пожежну небезпеку. На 1 серпня оголосили попередження про небезпечні метеорологічні явища по Харківщині - по області та місту очікуються грози. Оголошено І рівень небезпечності, жовтий. 

Детальніше про погодні умови у Харкові та області на 1 серпня, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися