У громаді на Харківщині створять спеціальну охорону з добровольців – подробиці

Створення місцевої пожежної охорони – запорука безпеки громад.

3 серпня помічник начальника Головного управління ДСНС України у Харківській області з питань функціонування місцевої та добровільної пожежної охорони Олександр Волобуєв провів робочу зустріч із головою Донецької селищної територіальної громади Анатолієм Наздрачовим, під час якої обговорили питання створення підрозділу Місцевої пожежної охорони в громаді.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Цей підрозділ буде готовий вчасно реагувати на будь-які пожежі та інші надзвичайні ситуації, а його бійці будуть навчені та матимуть все необхідне обладнання для рятування людей і надання першої допомоги. Їхня присутність може значно підвищити шанси на рятування життя.

Фахівці ГУ ДСНС України у Харківській області запропонували алгоритм заходів, необхідних для найскорішого створення МПО, надали ряд рекомендацій, звернули увагу на те, що Місцева пожежна охорона сприяє збереженню та підтримці інфраструктури громади, знижує ризики виникнення пожеж, активно проводячи профілактичні заходи серед односельчан.

Учасники зустрічі дійшли висновку, що інвестиції в місцеву пожежну охорону є розумним вкладенням ресурсів громади. Ці витрати компенсуються запобіганням пожеж, збереженням майна та зниженням витрат на ліквідацію наслідків пожеж.

"Місцева пожежна охорона є надзвичайно важливою для будь-якої громади. Вона забезпечує безпеку і захист життя та майна її мешканців в разі виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій. До того ж добровольці – це перші помічники професійних пожежних, які першими реагують на пожежі та надзвичайні ситуації, що виникають на території їхньої громади. Саме тому рятувальники ДСНС конче зацікавлені у розвитку і розгалуженні мережі місцевих пожежних команд та докладають максимум зусиль до цього процесу", - зазначають рятувальники.


Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Чому мешканці Харківщини не погоджуються на евакуацію

Наразі на території Куп’янської громади залишається понад 12 тисяч людей і більше півтисячі дітей. Місцеві не поспішають евакуюватися у більш безпечні райони Харківщини. Про це в етері телемарафону повідомив начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін, інформують "Коментарі. Харків".

"Станом на зараз на території Куп’янської громади проживає понад 12 тисяч людей, з них 546 дітей. Хоча у місті з листопада діє добровільна евакуація. Але люди нехтують пропозицією", – повідомив Андрій Беседін.

Чому люди залишаються під обстрілами та наражають на небезпеку дітей – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися