Чому мешканці Харківщини не погоджуються на евакуацію

У Куп’янській громаді проживають більше 500 дітей

Наразі на території Куп’янської громади залишається понад 12 тисяч людей і більше півтисячі дітей. Місцеві не поспішають евакуюватися у більш безпечні райони Харківщини. Про це в етері телемарафону повідомив начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін, інформують "Коментарі. Харків".

З моменту де окупації мешканці Куп’янська постійно відчувають близькість ворога, який знаходиться на відстані 8-9 км від міста, зазначив Беседін.

Окупанти щодня обстрілюють критичну інфраструктуру і житлові будинки, через це страждають, гинуть і отримують поранення місцеві мешканці.

"Станом на зараз на території Куп’янської громади проживає понад 12 тисяч людей, з них 546 дітей. Хоча у місті з листопада діє добровільна евакуація. Але люди нехтують пропозицією", – повідомив Андрій Беседін.

Очільник військової адміністрації припускає, що причина суто психологічна – люди звикли до обстрілів, тому не звертають увагу на загрозу, нехтуючи безпекою дітей.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Уночі у Харкові лунали вибухи: де сталися прильоти

Російські війська сьогодні близько опівночі знову обстріляли Харків. Голова ХОВА Олег Синєгубов та міський голова Харкова Ігор Терехов повідомили, що удари наносяться дронами-камікадзе, було щонайменше три "прильоти".

"Щонайменше три прильоти. Усі у середмісті, у густо населених районах", – написав Ігор Терехов о першій годині ночі.

Вже вранці начальник ГУ НП в Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що вночі на мирне місто росіяни випустили до 7 безпілотників Shahed.

"Один чоловік отримав поранення. Зруйновані дві будівлі. Це не військові об’єкти. Там не було жодного військовослужбовця.

Подробиці влучань та фото наслідків – дивіться за посиланням.

У Харківській області витратять більше півмільярда гривень на відновлення

Попри обстріли на території Харківської області триває відновлення пошкодженої інфраструктури. Пріоритетним напрямком є житловий фонд. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Цього року реалізовуємо 38 проєктів на понад 540 мільйонів гривень. Це кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та співфінансування місцевих бюджетів".

На які саме проєкти витратять мільйони гривень – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися