Світлична представила Україну на засіданні Конгресу Ради Європи в Парижі

Віце-президент Палати Регіонів Конгресу регіональних влад РЄ Юлія Світлична ініціювала активізацію співпраці на рівні регіонів та посилення взаємодії з європейськими фінансовими інститутами

На початку березня 2020 року в Україну прибуде делегація Конгресу Ради Європи. Про це повідомила віце-президент Палати Регіонів Конгресу регіональних влад Ради Європи Юлія Світлична, яка зараз знаходиться в Парижі на засіданні організації.

"Підкреслювала і підкреслюю безальтернативність європейського курсу України. У Парижі на засіданні Бюро Конгресу регіональних влад Ради Європи, як віце-президент Палати регіонів, ініціюю активізацію співпраці на рівні регіонів та посилення взаємодії з європейськими фінансовими інститутами, - пише Світлична на своїй сторінці в Facebook. - Окрема розмова про прозорість політичних процесів, діяльність правоохоронних органів, забезпечення верховенства права та принципів демократії у регіонах. З метою моніторингу ситуації делегація Конгресу РЄ прибуде до України на початку березня.".

Віце-президент організації також зазначила, що на засіданні в Парижі був затверджений кандидат на посаду Генерального секретаря Конгресу РЄ. Ним став представник Австрії Андреас Кіфер, який і зараз перебуває на цій посаді.

"З трьох кандидатів саме він отримав найбільшу кількість голосів членів Бюро. Підтримала пана Кіфера, голосувала "за" його кандидатуру. Остаточне рішення буде прийнято на засіданні Конгресу", - написала Світлична, додавши, що в ці хвилини формується порядок денний на пленарне засідання Конгресу, який відбудеться в середині березня з Страсбурзі.

Відзначимо, що посаду віце-президента Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Юлія Світлична буде займати до 2021 року.

Вперше віце-президентом Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Юлію Світличну обрали в жовтні 2016 року. Вона також увійшла до складу Бюро Конгресу, в якому представлені члени Палати місцевих влад і Палати регіонів, і в Моніторинговий комітет.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися