На Лозівщині в Харківській області створять ще одну місцеву пожежну охорону

Лозівський міський голова повідомив про плани по створенню місцевої пожежної охорони в Орільці

У зв'язку з гострою проблемою з дотриманням нормативного часу, за який пожежна команда добирається до місця пожежі розробляється ідея по створенню пожежної охорони у Орільці Лозівського району. Про це повідомив Лозівський міський голова Сергій Зеленський.

"Державна служба України з надзвичайних ситуацій має можливість передавати громадам спеціальний транспорт, інвентар, засоби зв’язку та інше потрібне устаткування. Як запевнив Олександр Волобуєв, помічник начальника Головного управління ДСНС у Харківській області, над забезпеченням Орільки працюватимуть у найближчі місяці. Місцева пожежна охорона має підпорядковуватися громаді. Разом з депутатами шукатимемо кошти на її утримання: ремонти техніки, приміщень, заробітні плати, пальне, розхідні матеріали. Лише за приблизними підрахунками необхідно понад 4 млн грн на рік. Плануємо залучати до співфінансування приватні підприємства Орільки, де можуть виникати надзвичайні ситуації.", - повідомив Лозівський міський голова Сергій Зеленський.

picture

Основне завдання місцевої пожежної охорони буде ліквідовувати невеликі пожежі та локалізовувати масштабніший вогонь, доки не приїде більш професійна Лозівська 24-а Державна пожежна частина, зазначив Сергій Зеленський.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про передачу чугуївським рятувальникам важливого БПЛА. Чугуївські рятувальники отримали квадрокоптер Parrot Anafi FPV від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Переданий БПЛА у руках бійців 50-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Чугуєва суттєво посилить їх спроможності у ранньому виявленні пожеж, особливо у лісових масивах, чи тих, які спричиняє ворог своїми постійними обстрілами. Також він допоможе вірно оцінювати оперативну ситуацію і приймати рішення. Головна Новости Суспільство Рятувальникам Харківщини передали важливу техніку (ФОТО) Рятувальникам Харківщини передали важливу техніку (ФОТО) Этот материал также доступен на русском языке сьогодні, 12:00 • Кречмаровская Наталья Переданий БПЛА суттєво посилить спроможності рятувальників у ранньому виявленні пожеж Чугуївським рятувальникам передали квадрокоптер для посилення своїх тактичних можливостей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області.  Чугуївські рятувальники отримали квадрокоптер Parrot Anafi FPV від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Переданий БПЛА у руках бійців 50-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Чугуєва суттєво посилить їх спроможності у ранньому виявленні пожеж, особливо у лісових масивах, чи тих, які спричиняє ворог своїми постійними обстрілами. Також він допоможе вірно оцінювати оперативну ситуацію і приймати рішення. “Проведення аеророзвідки при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій – це новий вид діяльності для чугуївських рятувальників. Проте вони дуже швидко вчаться. Уже незабаром це полегшить їхню роботу, збереже чимало ресурсів і врятує не одне людське життя”, - зазначили у ДСНС. Начальник 50-ї Державної пожежно-рятувальної частини Руслан Русанов розповів, що квадрокоптер вкрай необхідний для підрозділу. Адже площа лісових масивів у районі складає понад 80 тисяч гектарів. А під час пожежонебезпечного періоду, коли вірогідність виникнення лісових пожеж збільшується в рази, саме проведення аеророзвідки дозволяє вчасно зреагувати ще на початковій стадії виникнення пожежі та зменшити наслідки від неї.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися