Рятувальникам Харківщини передали важливу техніку (ФОТО)

Переданий БПЛА суттєво посилить спроможності рятувальників у ранньому виявленні пожеж

Чугуївським рятувальникам передали квадрокоптер для посилення своїх тактичних можливостей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області. 

Чугуївські рятувальники отримали квадрокоптер Parrot Anafi FPV від Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Переданий БПЛА у руках бійців 50-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Чугуєва суттєво посилить їх спроможності у ранньому виявленні пожеж, особливо у лісових масивах, чи тих, які спричиняє ворог своїми постійними обстрілами. Також він допоможе вірно оцінювати оперативну ситуацію і приймати рішення.

“Проведення аеророзвідки при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій – це новий вид діяльності для чугуївських рятувальників. Проте вони дуже швидко вчаться. Уже незабаром це полегшить їхню роботу, збереже чимало ресурсів і врятує не одне людське життя”, - зазначили у ДСНС.

Начальник 50-ї Державної пожежно-рятувальної частини Руслан Русанов розповів, що квадрокоптер вкрай необхідний для підрозділу. Адже площа лісових масивів у районі складає понад 80 тисяч гектарів. А під час пожежонебезпечного періоду, коли вірогідність виникнення лісових пожеж збільшується в рази, саме проведення аеророзвідки дозволяє вчасно зреагувати ще на початковій стадії виникнення пожежі та зменшити наслідки від неї.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що важливою складовою відновлення економічного потенціалу Харківщини є підтримка фермерських господарств, які постраждали від дій російських окупантів. Детальніше про допомогу, яку передали аграріям, можна дізнатися за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися