В Харківській міськраді розказали, як відновлюють П'ятихатки

Як відновлюється життя у одному з найбільш постраждалих мікрорайонів міста

П’ятихатки - один з найбільш постраждалих внаслідок активних бойових дій мікрорайонів міста. Незважаючи на це, тут відбудовуються та працюють магазини, аптеки та інші заклади. Про це інформує Харківська міська рада у своїх соцмережах.

Станом на 28 серпня на території П’ятихаток відновили роботу два продовольчі магазини мережі "Хазар" на вул. Академіка Курчатова та вул. Академіка Вальтера, де мешканці можуть придбати бакалію, хлібобулочні вироби, овочі, фрукти, напої. Також на вул. Академіка Вальтера працюють невеликі продуктові крамниці "Посад", "Роганський м’ясокомбінат", а також магазин "Сухофрукти". 

Магазин "Кулиничі" працює на вул. Академіка Проскури, магазин "Кисет" - на вул. Академіка Курчатова. Придбати лікарські засоби, гігієнічні товари та іншу продукцію медичного призначення можна в аптеках "9-1-1" та "Сатурнфарм" (вул. Академіка Вальтера).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відновлення багатоквартирних будинків в Чугуєві на Харківщині. На Харківщині триває відбудова інфраструктури, яку пошкодили окупанти. За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, одним із пріоритетів відновлення є саме житловий фонд. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА. Як повідомив заступник начальника ХОВА Михайло Харнам, наразі в Чугуєві відновлюють два багатоквартирні житлові будинки. Також у найближчих планах – розпочати реконструкцію ліцею. "Найголовніше завдання – до нового опалювального сезону підготувати якнайбільше будинків, у які зможуть повернутися люди. Паралельно працюємо над тим, щоб підключити ці будівлі до електро-, газопостачання та тепла", – сказав Михайло Харнам. Як розповів начальник Чугуївської РВА Сергій Лободенко, мікрорайон Чугуєва "Авіатор", де зараз тривають відновлювальні роботи, потерпав від російських обстрілів з перших днів війни. "Світлини зі зруйнованими будинками і постраждалими жителями облетіли весь світ. Саме в цьому мікрорайоні 24 лютого 2022 року внаслідок вибуху загинула перша дитина в Харківській області. Наразі тут ремонтуємо один з будинків, який вже на завершальній стадії. У планах, звичайно, відновити повністю житловий фонд міста", – зазначив Сергій Лободенко.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися