Для побудови офісного центру у Харкові обрано місце замість Саржиного яру

Будівля з'явиться в Індустріальному районі Харкова

Для будівництва офісного центру у Харкові, яке планувалося біля Саржиного яру, обрали місце в Індустріальному районі Харкова. Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов під час спілкування з журналістами.

"Ми ніколи не задіювали Саржин яр. А прилегла територія, яка була гіпотетично тоді обумовлена, вона змінена. Зараз ми спілкувалися з громадськістю і дуже ретельно підходили і знайшли зовсім інше місце, де буде розташований цей центр", -  зазначив Ігор Терехов.

За його словами будувати цей центр будуть в Індустріальному районі, подробиць мер не повідомив з міркувань безпеки. 

"І це центр в якому можуть в разі необхідності теж навчатися наші діти. Але там можуть навчатися і студенти, там буде безпечний простір для всіх громадян Харкова і вимушених переселенців, яких у місті 186 тисяч", - додав мер.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про початок відновлення обласної лікарні, яку було пошкоджено під час обстрілів. Роботи в обласній дитячій лікарні стартували у серпні цього року. Нині будівельники працюють на дахах трьох корпусів медзакладу, які зазнали пошкоджень від уламків ворожих боєприпасів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА. "Відновлення проходить коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії за співфінансування з обласного бюджету. Після обстрілів проводимо капітальний ремонт. За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова відбудова закладів охорони здоров’я та житлового фонду – у пріоритеті", – прокоментував заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам. Як розповів директор КНП ХОР "Обласна дитяча клінічна лікарня" Георгій Муратов, росіяни обстріляли медзаклад ще в перший день вторгнення, також були влучання 1 березня, 7 квітня та 28 серпня. "У лікарні були пошкоджені 560 вікон та 95 дверей, дахи кількох корпусів. Нині лікарня має 550 ліжок, загалом щоденно перебуває близько 350 пацієнтів, – сказав Георгій Муратов. Наразі в одному з приміщень уже закінчили ремонтувати дах. На покрівлі харчоблока зроблена стяжка, робітники готують поверхню під укладання ПВХ мембрани. "Зараз робимо на вхідній групі демонтаж старого покриття, яке було пошкоджене внаслідок обстрілу цієї території. Будемо встановлювати приблизно 380 вікон. Встановленням решти вікон займалися благодійники. Також виконаємо благоустрій території", – додав директор генпідрядної організації Роман Мовчан. Загальна кошторисна вартість робіт становить близько 33 мільйони гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися