Стало відомо скільки врожаю зібрали аграрії Харківської області

Врожай озимих культур зібрано в чотирьох районах Харківщини

Загалом фермери області обробили майже 316 тисяч гектарів полів, де зібрали 1 мільйон 304 тисячі тонн зерна. Про це повідомив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

У Богодухівському, Куп’янському, Ізюмському та Лозівському районах області зібрали ранні зернові та зернобобові культури. Цьогоріч найкращу врожайність отримали аграрії Богодухівщини - 46,6 центнерів на гектар. Фермерські господарства Харківщини продовжують обмолочувати пшеницю, ячмінь, горох, озиме жито, овес, гречку, просо та почали збирати соняшник. 

"Триває моніторинг стану посівів пізніх зернових культур. Загалом агрометеорологічні умови серпня залишалися на рівні задовільних. Стан рослин добрий та відмінний. Впродовж тижня господарства області розпочали роботи по підготовці ґрунтів під посів озимих культур. Погодні умови сприяли проведенню польових робіт", - зазначив Євген Іванов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про збір аграріями Харківщини понад 1,2 млн тонн зерна. Фермерські господарства обробили майже 304 тисячі гектарів. Лідерами зі збирання залишаються Лозівщина, Красноградщина та Богодухівщина. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської ОВА.  Аграрії збирають пшеницю, ячмінь, горох, озиме жито, овес та ріпак. Загалом по області намолочено 1 мільйон 256,5 тис. тонн нового врожаю. Роботи тривають в усіх районах області.  "Стан рослин пізніх зернових добрий та відмінний. Загалом агрометеорологічні умови серпня залишалися на рівні задовільних для формування врожаю. За попередніми підрахунками, майбутнього врожаю вистачить для забезпечення потреб Харківщини та експорту", – зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов. Внаслідок дій російських окупантів та недотримання правил пожежної безпеки цього року на полях області сталися 15 пожеж. Полум’я знищило майже 47 гектарів пшениці, нагадують також у Харківській ОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися