Аграрії Харківщини зібрали понад 1,2 млн тонн зерна

Така кількість врожаю була зібрана після обробки майже 304 тисяч гектарів

Фермерські господарства обробили майже 304 тисячі гектарів. Лідерами зі збирання залишаються Лозівщина, Красноградщина та Богодухівщина. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Аграрії збирають пшеницю, ячмінь, горох, озиме жито, овес та ріпак. Загалом по області намолочено 1 мільйон 256,5 тис. тонн нового врожаю. Роботи тривають в усіх районах області. 

"Стан рослин пізніх зернових добрий та відмінний. Загалом агрометеорологічні умови серпня залишалися на рівні задовільних для формування врожаю. За попередніми підрахунками, майбутнього врожаю вистачить для забезпечення потреб Харківщини та експорту", – зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Внаслідок дій російських окупантів та недотримання правил пожежної безпеки цього року на полях області сталися 15 пожеж. Полум’я знищило майже 47 гектарів пшениці, нагадують також у Харківській ОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про збір на Харківщині понад мільйона тонн зернових. Збір врожаю зернових триває в усіх районах Харківської області. Від початку жнив аграрії регіону вже зібрали збіжжя на площі близько 400 тисяч гектарів, повідомляють в Харківській ОВА. Станом на 17 серпня аграрії всіх районів намолотили 1 мільйон 55 тисяч тонн зерна. Збір ранніх зернових та зернобобових культур проведено на площі 252 тисячі гектарів при врожайності 42 ц/га. Лідерами жнив на середину серпня є Лозівський район, де вже обробили 70% площ та намолотили понад 206 тисяч тонн зерна. Високі показники демонструють Красноградський район, в якому вже обробили 47% площі й намолотили майже 175 тисяч тонн зерна та Богодухівський район – обробили 44% площі і зібрали понад 171 тисячу тонн зернових. По інформації чиновників з ХОВА, майбутнього врожаю зернових цілком достатньо для забезпечення потреб Харківщини та експорту. Відповідно до прогнозу на 2023/2024 маркетинговий рік, потреба області у зернових та зернобобових культурах складає понад 302 тисячі тонн, при цьому обсяг виробництва очікується на рівні 2,4 мільйона тонн зерна. "Це дозволить не лише забезпечити потреби області, а й отримати значний експортний потенціал", – розповів заступник начальника ХОВА Євген Іванов. По словах заступника очільника області, що наявна потужність хлібоприймальних підприємств, елеваторів та зерноскладів сільгосппідприємств регіону складає майже 2,5 мільйона тонн одночасного зберігання.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися