У Харкові приберуть пам'ятник в рамках декомунізації

Скульптура символізує дружбу українського та російського народів

У Харкові приберуть скульптуру пам'ятника, що розташований біля Харківського мосту, присвяченому дружбі українського та російського народів, у межах декомунізації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію "Суспільне. Новини".

Директор міського департаменту будівництва Дмитро Липовий у коментарі Суспільне Харків підтвердив інформацію про демонтаж памятника.

"Відпрацьовуємо механізми, варіанти як це зробити. Коли ми це зробимо і буде готове рішення — тоді правильно буде прокоментувати. Про терміни я не можу зараз відповісти, тому що це буде залежати від тих способів, які оберемо", — сказав Липовий. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про список топонімів, які вимагають перейменувати на Харківщині. Активісти проєкту "Деколонізація.Україна", що займаються питанням декомунізації топонімів, створили перелік з 2129 вулиць на території Харківської області, що мають бути перейменованими відповідно до Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки". Про це активісти повідомляють у телеграм-каналі своєї організації.  "Понад 2000 вулиць треба перейменувати на Харківщині. Розіслали звернення до кожної з громад з нагадуванням про необхідність перейменування вулиць зі списку. Працюємо далі.", - зазначили активісти. Найбільше вулиць, які на думку проєкту вимагають перейменування, у самому Харкові — 559.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перейменування 47 топонімів у Харківській області. У Харківській області триває активна фаза перейменування. Цього разу процес завершено у Зачепилівській громаді. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію організації "Декомунізація. Україна". Так, у громаді перейменовано 47 топонімів – це вулиці та провулки Зачепилівської селищної ради та дев’яти старостинських округів. Перейменування відбулися у Бердянському, Забаринському, Леб’язькому, Миколаївському, Сомівському, Малоорчицькому, Новомажарівському, Рунівщинському, Чернещинському старостинських округах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися