На Харківщині закликають перейменувати понад дві тисячі вулиць

Активісти проєкту "Деколонізація.Україна" створили список топонімів

Активісти проєкту "Деколонізація.Україна", що займаються питанням декомунізації топонімів, створили перелік з 2129 вулиць на території Харківської області, що мають бути перейменованими відповідно до Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки". Про це активісти повідомляють у телеграм-каналі своєї організації. 

"Понад 2000 вулиць треба перейменувати на Харківщині. Розіслали звернення до кожної з громад з нагадуванням про необхідність перейменування вулиць зі списку. Працюємо далі.", - зазначили активісти.

Найбільше вулиць, які на думку проєкту вимагають перейменування, у самому Харкові — 559.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перейменування 47 топонімів у Харківській області. У Харківській області триває активна фаза перейменування. Цього разу процес завершено у Зачепилівській громаді. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію організації "Декомунізація. Україна". Так, у громаді перейменовано 47 топонімів – це вулиці та провулки Зачепилівської селищної ради та дев’яти старостинських округів. Перейменування відбулися у Бердянському, Забаринському, Леб’язькому, Миколаївському, Сомівському, Малоорчицькому, Новомажарівському, Рунівщинському, Чернещинському старостинських округах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про старт голосування за перейменування міста на Харківщині. Харківській області проходить громадське опитування місцевих мешканців з розгляду питання перейменування міста Краснограда. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Красноградської міської територіальної громади. Пропозиції (зауваження) учасників громадського опитування подаються до 14 жовтня 2023 року в електронному форматі (шляхом заповнення форми за посиланням, опублікованої на офіційних веб-ресурсах Красноградської міської ради) або у письмовій формі (шляхом заповнення бланку в установах, визначених рішенням виконкому). Перелік установ, де можна заповнити письмову форму – дивіться за посиланням. Юридичні особи подають пропозиції (зауваження) у письмовій чи електронній формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися