У Харківському районі відремонтують 17 багатоквартирних будинків

До зими у Дергачах Харківського району відремонтують житлові будинки та медзаклади

У місті Дергачі Харківського району наразі відновлюють 17 об’єктів житлового фонду та медзаклади. Робота йде на двох вулицях міста. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Як зазначив заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам, житлові будинки міста знаходяться під обстрілами з перших днів повномасштабного вторгнення РФ.

"За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова до зимового періоду маємо закінчити ремонт у всіх будинках, які зараз у роботі. Крім того, у Дергачах розпочали роботи у Центрі первинної медико-санітарної допомоги, де буде зведено повністю нову будівлю. Комплексно відновлюємо населені пункти після ворожих обстрілів", – розповів Михайло Харнам.

Відновлення проходить за гроші фонду ліквідації наслідків збройної агресії та за співфінансування місцевого бюджету.

"На сьогодні у Дергачах на вулиці 23 Серпня відбудовують 9 багатоквартирних будинків, які готові вже приблизно на 35%. Ще 8 будинків відновлюємо на вулиці Центральній, їх готовність – 35-80%. Маємо створити комфортні умови, щоб люди поверталися додому. Адже без врахування міста Харків у Харківському районі до повномасштабного вторгнення було приблизно 300 тисяч жителів. Зараз – майже 220 тисяч, але до району переїхало багато переселенців з інших більш постраждалих громад", – сказав перший заступник начальника Харківської РВА Володимир Усов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відновлення ліцею у Харкові. Управління з будівництва, ремонту та реконструкції департаменту житлово-комунального господарства Харківської міської ради оголосило тендер на проведення капітального ремонту ліцею. Відповідний тендер розміщений на сайті Рrozorro, повідомляють "Коментарі. Харків". Очікувана вартість капітального ремонту з усунення аварій у Комунальному закладі “Харківський ліцей № 142 Харківської міської ради” по вул. Валентинівській, 20-В в м. Харків становить 40 000 124,00 грн. Початок аукціону запланований на 14 вересня. Тендерні пропозиції приймаються до 13 вересня.  Відповідно до документації в рамках капітального ремонту заплановано проведення майже 400 робіт. Ремонтуватимуть ганок, підлогу, покрівлю, опалення та вентиляцію. Передбачені сантехнічні роботи, влаштування електрообладнання та електроосвітлення. Також планують провести роботи з благоустрою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися