Харківські волонтери врятували білченят від голоду

Волонтери з «Порятунку тварин Харків» взяли під опіку білченят, які випали з гнізда

У Дніпрі четверо білченят вночі випали з гнізда у спробі врятуватися від голоду. За всіма ознаками вони вже кілька днів були без мами. Хлопець, який їх знайшов, звернувся по допомогу до активістів організації "Порятунок тварин Харків", що поверталися після евакуації тварин з Донецької області. Вони забрали білченят до Харкова під опіку однієї зі своїх волонтерок.

Вже наступного дня під тим самим деревом знайшли ще одне дитинча вивірки. Його прихистили вже місцеві захисники природи. Через місяць харківські рятувальники тварин опублікували відео з уже підрослими, здоровими та відгодованими білченятами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про допомогу, яка надається евакуйованим мешканцям небезпечних громад Куп'янщини. У Харківській ОВА розповіли яка допомого надається евакуйованим мешканцям небезпечних громад Куп'янського району. Всього з 9 серпня евакуйовано 823 жителі Куп'янщини, з них 179 – діти. Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. "У проведенні евакуації задіяно понад 14 волонтерських організацій, працівники Нацполіції, ДСНС органи місцевого самоврядування. Усім евакуйованим надається матеріальна та гуманітарна допомога. Людей забезпечують продуктами харчування, засобами гігієни, посудом, постільною білизною тощо. Ті, хто цього потребує, отримують тимчасове безкоштовне житло у Харкові або інших областях України. Дякую всім, хто допомагає людям залишити небезпечні для життя місця", – сказав Олег Синєгубов. Активно допомагають та займаються  адаптацією евакуйованих міжнародні й локальні волонтерські організації. "Ми працюємо в одному з центрів прийому евакуйованих громадян у Харкові та надаємо людям правову і юридичну підтримку, допомагаємо отримати довідку ВПО, відновити втрачені документи, супроводжуємо у судових справах. Через нас Управління Верховного комісара ООН у справах біженців надає евакуйованим людям грошову допомогу. Крім цього, передаємо у місця компактного проживання необхідну побутову техніку", – розповів представник фонду "Право на захист" Анатолій Борець.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися