Стало відомо яка допомога надається евакуйованим мешканцям Харківщини

Мешканці небезпечних громад Куп'янщини отримують комплексну допомогу

У Харківській ОВА розповіли яка допомого надається евакуйованим мешканцям небезпечних громад Куп'янського району. Всього з 9 серпня евакуйовано 823 жителі Куп'янщини, з них 179 – діти. Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

"У проведенні евакуації задіяно понад 14 волонтерських організацій, працівники Нацполіції, ДСНС органи місцевого самоврядування. Усім евакуйованим надається матеріальна та гуманітарна допомога. Людей забезпечують продуктами харчування, засобами гігієни, посудом, постільною білизною тощо. Ті, хто цього потребує, отримують тимчасове безкоштовне житло у Харкові або інших областях України. Дякую всім, хто допомагає людям залишити небезпечні для життя місця", – сказав Олег Синєгубов.

Активно допомагають та займаються  адаптацією евакуйованих міжнародні й локальні волонтерські організації.

"Ми працюємо в одному з центрів прийому евакуйованих громадян у Харкові та надаємо людям правову і юридичну підтримку, допомагаємо отримати довідку ВПО, відновити втрачені документи, супроводжуємо у судових справах. Через нас Управління Верховного комісара ООН у справах біженців надає евакуйованим людям грошову допомогу. Крім цього, передаємо у місця компактного проживання необхідну побутову техніку", – розповів представник фонду "Право на захист" Анатолій Борець. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про обстріли окупантами Куп'янського району Харківської області. Внаслідок ворожих обстрілів Харківської області отримав поранення цивільний чоловік. У поліції Харківської області повідомляють, що вже проводяться відповідні слідчі дії щодо фіксації наслідків збройної агресії РФ в Україні.  У селищі Козача Лопань Харківського району окупанти обстріляли з бойового гелікоптера. Пошкоджені приватні будинки, гаражі, господарчі споруди. У селі Глушківка Куп'янського району зазнав поранення 25-річний цивільний чоловік. Його доставили до лікарні. Через обстріли у селі Сінельникове Чугуївського району пошкоджені будинки та господарчі споруди. Неподалік села Вільхуватка Куп'янського району на вибухонебезпечному пристрої підірвався цивільний автомобіль. 59-річний водій отримав поранення. Його доставили до лікарні. На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, експерти та вибухотехніки. За фактами порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися