Мешканці Харкова отримали понад 56 млн грн за пошкоджене житло

Комісія погодила нову сумарну компенсацію в рамках програми "єВідновлення"

Харків’яни продовжують отримувати кошти на ремонт пошкодженого житла в рамках програми "єВідновлення". Спеціальна комісія відпрацювала понад 3,6 тис. заявок містян, погодивши сумарну компенсацію в розмірі понад 56,1 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

Загалом до Департаменту житлово-комунального господарства надійшло понад 7,2 тис. звернень на відшкодування збитків, завданих у результаті обстрілів РФ.

Також мешканців Харкова закликали бути  уважними через можливе шахрайство. У департаменті наголосили, що місцева комісія з розгляду питань стосовно надання компенсації за пошкоджене житло обов’язково попереджає заявників про свій візит. Представники комісії повинні мати при собі посвідчення працівників органів місцевого самоврядування або комунальних підприємств. 

"Закликаємо вас бути пильними та у разі необхідності негайно звертатись до поліції!" - зазначили у департаменті.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про завершення підготовки тепломереж Харкова до холодного періоду. На Новобаварській філії КП "Харківські теплові мережі" розпочали останню  перекладку, із запланованих в цю ремонтну кампанію 17-ти. Внутрішньоквартальну магістраль, діаметром 273 мм, яка з’єднує споживачів з ЦТП, наразі вже демонтували. Взимку вона дала кілька дефектів, і під час гідровипробувань влітку підтвердила свій статус: "під заміну". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію комунального підприємства. Наразі триває підготовка до монтажу нової труби ППУ. Крім того, ділянку труби в оболонці "Спіро"  прокладуть у прохідному каналі. При цьому внутрішньоквартальну асфальтовану дорогу чіпати не будуть, трубу протягнуть під землею. Дана ділянка магістралі, довжиною 400 метрів, за словами начальника Новобаварської філії Івана Потапова, живить 14 багатоповерхових будинків. Роботи на ній планують завершити до кінця вересня. Всього по району було заплановано 17 перекладок, і ще 4 – експромт після гідравлічних випробувань. На сьогодні по 19-ти адресах роботи завершені. Ще дві перекладки: планова і позапланова – в процесі. Щодо загального стану підготовки теплового господарства району до опалювального сезону , Іван Потапов впевнено називає позначку у 93%. За ремонтну кампанію встигли підготувати 73 котельні, реконструювали тепломеханічну частину 2-х центральних теплових пунктів  та підготували усі наявні 428 житлових будинків.



Andrii

15 вересня 2023, 17:32

Стосовно компенсацій потрібно і справді бути дуже обережним і звертатися до відповідних органів в разі якщо сталося якесь правопорушення. До прикладу сайт https://kvartiri.com.ua/prodazha-kvartiri/kharkiv/ , працює тільки з перевіреною житловою нерухомістю та продавцями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися