Північна Салтівка у Харкові відновлюється: що вже працює

На території району поступово відчиняються магазини та об'єкти побуту

На території Північної Салтівки, яка є одним із найбільш зруйнованих внаслідок обстрілів районів міста, продовжують відбудовуватися та працюють магазини, аптеки, заклади побуту тощо. Про це повідомляється в соцмережах Харківської міськради.

Так, на Північній Салтівці відновили роботу два супермаркети мережі "АТБ-маркет", працюють аптеки мереж "9-1-1", "МедСервіс", кілька павільйонів "Посад", "Салтівський м’ясокомбінат" та інші невеликі продуктові крамниці, магазини товарів для тварин. Крім того, працює торговельний майданчик "Наталка" на вулиці Наталії Ужвій, магазин "Аврора мультимаркет" на вулиці Гвардійців-Широнінців. 

Поступово відновлюють свою роботу і об’єкти побуту (перукарні, автомийки, ремонті автомайстерні, пункти шиномонтажів), зокрема, СТО та автомийка на вулиці Дружби Народів, автомийка на вулиці Наталії Ужвій, перукарні на вулицях Наталії Ужвій та Дружби Народів. Також функціонують АЗС на вулиці Дружби Народів та Леся Сердюка.

Раніше "Коментарі. Харків"повідомляли про отримання харків'янами коштів за пошкоджене житло. Харків’яни продовжують отримувати кошти на ремонт пошкодженого житла в рамках програми "єВідновлення". Спеціальна комісія відпрацювала понад 3,6 тис. заявок містян, погодивши сумарну компенсацію в розмірі понад 56,1 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради. Загалом до Департаменту житлово-комунального господарства надійшло понад 7,2 тис. звернень на відшкодування збитків, завданих у результаті обстрілів РФ. Також мешканців Харкова закликали бути  уважними через можливе шахрайство. У департаменті наголосили, що місцева комісія з розгляду питань стосовно надання компенсації за пошкоджене житло обов’язково попереджає заявників про свій візит. Представники комісії повинні мати при собі посвідчення працівників органів місцевого самоврядування або комунальних підприємств. "Закликаємо вас бути пильними та у разі необхідності негайно звертатись до поліції!" - зазначили у департаменті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися